James Franco kao čarobnjak iz Oza

| Art |

James Franco kao Čarobnjak iz Oza

Fantastični avanturistički spektakl snimljen najmodernijom 3D tehnologijom, „Carstvo Velikog Oza“ (Oz: The Great and Powerful) u domaća kina i Cinestar IMAX stiže 7. ožujka, čak dan ranije početka prikazivanju u SAD-u. Osim odlične glumačke ekipe koju predvode James Franco, Mila Kunis, Rachel Weisz i Michelle Williams te redatelja Sama Raimija (trilogija Spider-Man) jedna od najvećih zanimljivosti vezanih za film je svakako i ta da je glavni glumac, James Franco, doslovno morao postati pravi mađioničar kako bi uspio izvesti sve glumačke zahtjeve filma.

Franco je na set gdje se snimao film došao dva tjedna prije ostalih kako bi mogao raditi s mađioničarom iz Las Vegasa, Lanceom Burtonom. Svakoga dana, Franco je učio trikove koji su uključivali golubove i vatru kao i izvlačenje različitih stvari iz šešira, a sve kako bi svoju ulogu učinio što vjerodostojnijom.

Ova nova Disneyjeva fantastična avantura govori o nastanku voljenog čarobnjaka čiji je autor L. Frank Baum. Nakon što Oscar Diggs (Franco), mađioničar iz cirkusa upitnog morala, igrom slučaja iz prašnjavog Kanzasa dođe u čudesnu zemlju Oz, u prvi mah pomisli da je osvojio jackpot budući da mu slava i bogatstvo stoje pred nosom… Sve dok ne upozna tri vještice: Theodoru (Kunis), Evanoru (Weisz) i Glindu (Williams) koje nikako nisu uvjerene da je upravo Oscar čarobnjak kojeg su svi čekali. Nevoljko uvučen u problem epskih proporcija koji ima veze s carstvom Oza i njegovim stanovnicima, Oscar će morati otkriti tko je dobar, a tko zao prije nego bude prekasno. Koristeći svoje magične trikove i uz malu pomoć čarobiranja, Oscar sebe neće pretvoriti samo u velikog i moćnog čarobnjaka, već i u bolju osobu.

Carstvo velikog Oza