Izložba koja je spojila klasičnu umjetnost i funkcionalni namještaj

| Art |

U galeriji “David Gill” u Londonu je održana prva samostalna britanska izložba mladog čileanskog umjetnika Sebastiana Errazuriza pod nazivom “Sve što uništite, mi ćemo obnoviti” (“Anything You Destroy, We Will Rebuild”).

Posjetioci ove neobične izložbe imaju priliku vidjeti grčke i rimske biste i statue skenirane 3D metodom i prepravljene u potpuno funkcionalne skulpture.

“Mnoge antičke skulpture koje smo naučili voljeti i poštovati su razbijene i fragmentirane. Da li bi bile podjednako misteriozne i fascinantne za nas ako bismo mogli da ih vidimo u prvobitnom originalnom izgledu?”, je ideja kojom se vodio umjetnik Errazuriz tijekom rada na ovom jedinstvenom projektu prilikom kojeg je eksperimentirao tehnološkim i inovativnim procesima u dizajnu i umjetnosti, uključujući i virtualnu stvarnost.

Pretvaranje klasične umjetnosti u funkcionalni namještaj možda bi se činilo skoro svetogrđem, što je upravo granica koju Errazuriz želi istražiti.

Korištenjem replike boginje Nikeje (“Krilate Pobjede”) za policu za knjige, umjetnik je želio istražiti ravnotežu između “napetosti i oslobađanja, poštovanja i skrivanja, delikatnosti i brutalnosti”.