Hrvatski dizajneri i umjetnici dizajniraju baletne papučice

| Art |

Hrvatski modni dizajneri, umjetnici i kostimografi prionuli su na posao kako bi u sklopu akcije "Život je ples" dizajnirali špice kojima će dati infuziju Studiju plesa na Akedemiji dramske umjetnosti.

Dženisa Pecotić radi baletne papučice

Podsjetimo, cilj projekta ''Život je ples'' je prikupiti sredstva kao financijsku podršku održanju novoosnovanih plesnih studija na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. U tu će svrhu 12 dizajnera i kostimografa dizajnirati špice koje će biti prodavane putem aukcije, a sredstva će biti uplaćena u Fond za inozemne pedagoge.

Boris Pavlin radi baletne papučice

Kreativaci koji će svojim angažmanom dati podršku Studiju plesa su: Alan Hranitelj, Silvio Vujičić, Boudoir, Elfs, Juraj Zigman, Ivona Martinko, Matija Vuica, Link by Ogi Antunac & Zoran Mrvoš, Dženisa Pecotić, Ivana Bakal, Mario Miše i Boris Pavlin.

Boudoir radi baletne papučice

Pokretanje prvih sveučilišnih studija iz područja plesne umjetnosti u Hrvatskoj, u sklopu Akademije dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu 2013. godine bio je značajan povijesni korak kojim se okrunilo prepoznavanje  doprinosa i značaja plesa  u društvenom i kulturnom životu Republike Hrvatske

Elfs radi baletne papučice

Zaštitno lice projekta je balerina Mirna Sporiš.

Mario Miše radi baletne papučice