Hoće li serija "Kuća od karata" pisati povijest nagrade Emmy?

| Art |

Kevin Spacey, House of Cards
Kevin Spacey, House of Cards

Kada su tijekom srpnja proglašene nominacije za televizijsku nagradu Emmy, mnogi su bili itekako iznenađeni. Naime, serija "House of Cards" (Kuća od karata) koja se emitira isključivo online putem Netflixovog streaminga osvojila je čak devet nomnacija za ovu prestižnu nagradu.

Tako je po prvi puta u povijesti ove nagrade jedna serija koju ne emitira ni jedna televizijska kuća stavljena uz bok najvećim serijama poput American Horor Story koja je osvojila 17 nominacija, Game of Thrones koja je osvojila 16 nominacija te serija Downton Abbey, Mad Men i Breaking Bed.

Robin Wright, House of Cards
Robin Wright, House of Cards

Ne samo da je ova serija pokupila veliki broj nominacija već je nominirana u svim glavnim kategorijama poput najbolje dramske serije, najbolje glavne muške koju igra Kevin Spacey, najbolje glavne ženske uloge u kojoj je Robin Wright te u kategoriji za najboljeg režisera gdje je nominiran David Fincher.

No čini se da se ova hit serija neće zaustaviti samo na tome, pa je tako ovaj vikend dobila već svoja prva dva Emmy u Creative Arts kategorijama koja se dodjeljuju tjedan dana prije velike ceremonije i to u tehničkim kategorijama osoblju "iza scene".

Kate Mara House of Cards
Kate Mara House of Cards

Serija "House of Cards" odnijela je pobjede u kategoriji castinga za dramsku seriju te za snimanje jednom kamerom u kategoriji dramskih serija i tako u direktnoj borbi pobijedila velike serije poput Downton Abbey, Game of Thrones, Homeland, Mad Men, Breaking Bad i The Good Wife.

Moramo priznati da nas itekako raduje 65. izdanje nagrade Emmy jer očekujemo veliku borbu između navedenih serija, a kako je krenulo - zanimljiva internetska serija "House of Cards" mogla bi pokupitit još mnogo toga. U nastavku pogledajte teaser za seriju "Kuća od karata"

House of Cards