Foto dnevnik Isabelle Rakonić sa Cannes Film Festivala

| Art |

Isabella Rakonić u Cannesu

Poznata modna blogerica Isabella Rakonić koja stoji iz jednog od najpopularnijih domaćih modnih blogova, bloga The Pile of Style, zadnjih nekoliko godina zbog posla u filmskoj industriji ne propušta Cannes Film Festival. Isabella je samo za čitatelje Wall.hr-a vodila svoj foto dnevnik koji vam danas uz njen kratki dnevnički zapis i donosimo. U našoj galeriji pronaći ćete samo dio Isabellinih fotografija koje je uslikala tijekom festivala.

"Azurna obala, duge plaže, odlična hrana, najbolji partiji, zvijezde i vrhunski filmovi. To su prve asocijacije na Cannes. Meni je Cannes u proteklih 9 godina postao puno više. Život mi se u tih 10 dana rada na Filmskom festivalu okrene za 180 stupnjeva. Slobodno vrijeme je gotovo nemoguće naći, svi su uvijek u pokretu i žurbi, no to ne znači da neću primjetiti ulične zabavljače, velike skulpture od pjeska na plaži i slično. 

Isabella Rakonić u Cannesu
Isabella Rakonić u Cannesu

Ove godine bila sam na čak dvije svijetske premijere u 'Palais des Festivales', tj. na svima poznatom crvenom tepihu u Cannesu. Pogledala sam dosta odličnih filmova, od kojih bih izdvojila Cronenbergov Maps To The Stars.

Isabella Rakonić u Cannesu
Isabella Rakonić u Cannesu

Drugi film koji me se također dojmio jest The Captive by Atom Egoyan. Poseban je osjećaj kada sjediš tri-četiri reda iza glavnih glumaca poput Julianne Moore, Roberta Pattinsona ili Rayana Raynoldsa s Blake Lively u jednoj od najljepših haljina s festivala ove godine. 

Isabella Rakonić u Cannesu
Isabella Rakonić u Cannesu

Dosta često se održavaju partiji nakon filmova gdje su svi uzvanici u mogućnosti upoznati glumce i redatelje. Dok sam bila mlađa mi je to bio najveći doživljaj, no s vremenom je samo gledanje filmova pokupilo svu moju pažnju. 

Isabella Rakonić u Cannesu
Isabella Rakonić u Cannesu

Što se tiče mode u Cannesu, veoma je podjeljena, na način da se točno vidi tko je stranac, a tko domaći. Naravno, dosta ljudi iz okolnih manjih mjesta se spusti na slavnu Croisettu da bi se pokazalo, tako da skupa sa uličnim zabavljačima cijelo šetalište izgleda kao parada. Svi žele biti primjećeni, mnogi nadobudni mladi glumci koji traže uloge, ili samo osobe željne pažnje. 

Isabella Rakonić u CannesuIsabella Rakonić u Cannesu
Isabella Rakonić u Cannesu

U svakom slučaju, u Cannesu nikada nije dosadno, niti će ikada postati, sve dok bude kruha i igara."

Isabella