Filmski vikend maraton: Reese Witherspoon

| Art |

Filmski vikend maraton: Reese Witherspoon

Reese Witherspoon američka je filmska glumica i producentica. Ranu mladost provela je u u Njemačkoj gdje je njen otac radio kao liječnik u vojnoj bazi. Po povratku u Sjedinjene Države preselila se u Los Angelesu. U dobi od 7 godina model je u TV reklami, što ju potaknulo da se bavi glumom.

Na filmu debitira 1991. u romantičnoj drami The Man in the Moon.  Reese Witherspoon posjeduje vlastitu produkcijsku kompaniju, Type A Films, te je aktivno uključena u udruženja za promicanje dječjih i ženskih prava.

1. Legally Blond komedija iz 2001.

Elle Woods (Reese Witherspoon) najpopularnija je članica losanđeleškog studentskog sestrinstva Delta Nu, privlačna slatka plavuša kojoj je moda najvažnija stvar na svijetu. Elle je zaljubljena u Warnera Huntingtona, izdanka elitne obitelji koja već pet generacija daje senatore... Na zajedničkoj večeri, na kojoj Elle očekuje da će je zaprositi, Warner joj priopći da odlazi studirati pravo na Harvard te da njegova obitelj očekuje da se zaruči s ozbiljnijom djevojkom od nje, pa moraju prekinuti. Elle je šokirana, ali ubrzo dolazi k sebi i odluči i sama upisati pravo na Harvardu. To joj i polazi za rukom, a uskoro postaje i jedna od istaknutijih studentica, pa je ugledni profesor Callahan, zajedno s Warnerom i njegovom novopečenom zaručnicom Vivian Kensington, uzima na praksu u svoj odvjetnički tim. U timu je kao asistent angažiran i mladi Emmet Richardson, koji u Elle vidi veliki pravni talent. Slučaj koji preuzimaju jest obrana Brooke Windom, optužene da je ubila svog tridesetak godina starijeg supruga bogataša...

Legally Blonde Official Trailer #1 - Luke Wilson Movie (2001) HD

2. Sweet Home Alabama
Profinjena Melanie Carmichael (Reese Witherspoon) njujorška je modna kreatorica u usponu koja odjednom biva zaručena za najpoželjnijeg muškarca u gradu. Iako o tome maštaju sve djevojke, za Melanie nastala situacija ne predstavlja nikakvu romansu iz bajke...
Ona ima tajnu prošlost koja uključuje Jakea (Josh Lucas), neotesanog supruga za kojeg se udala u srednjoj školi i koji joj odbija dati razvod. Odlučna da okonča taj brak i sve veze sa svojim starim životom, vraća se u Alabamu. Ali dom joj ipak postaje srcu drag, te se čini kako ono što je mislila da želi zapravo i nije tako. Film je osvojio dvije nagrade Teen Choice za najbolju komediju i najljepši poljubac, te nagradu BMI Music za glazbu Georgea Fentona u filmu. Film je nominiran i za brojne druge nagrade poput MTV Movie i Golden Trailer.

Sweet Home Alabama (trailer)

3. Home Again- 2017.

Reese Witherspoon tumači ulogu razvedene četrdesetogodišnje Alice, majke dvoje djece koje se nakon ljetnih praznika vraćaju u školske klupe. Kako bi svoj život vratila u normalu, seli se u rodni Los Angeles te odluči burno proslaviti svoj rođendan. Tijekom proslave upoznaje tri mladića koji su doslovno švorc i bez krova nad glavom te im Alice ponudi da privremeno svi žive u njenoj kući. Zaplet nastaje kada se Alice zaljubljuje u jednog od mladića dok se istovremeno njezin bivši muž želi vratiti kući.

Home Again Trailer #2 (2017) | Movieclips Trailers

4. Hot Pursuit- 2015.
Nezaboravna komedija s neodoljivom Sofijom Vergarom i dobitnicom Oscara Reese Witherspoon! Marljiva policajka koja sve radi po pravilima (Witherspoon) u Vrućoj potjeri pokušat će zaštititi sexy udovicu (Vergara) od narko-bossa. Bježeći Teksasom u stopu će ih pratiti korumpirani policajci i plaćeni ubojice.

Water For Elephants Movie Trailer Official (HD)

5. Water for elephants drama iz 2011.

Jacob je kao mladić nakon pogibije roditelja napustio veterinarski studij i pridružio se cirkusu braće Benzni. Cirkus svojim tiranskim metodama vodi August i pokušava spasiti posao u teškim vremenima krize. Njegova žena Marlena je zvijezda predstave. Jacob i Marlena se povežu oko brige za novu cirkusku atrakciju slonicu Rosie, te njihovo prijateljstvo prerasta u ljubav. Dok napetost raste, svaki lik mora odlučiti koliko daleko će ići kako bi zaštitili voljene od bijesa nepredvidljivog Augusta.