Filmske adaptacije koje su bolje od knjige

| Art |

Top 5 filmova koji su bolji od knjige na kojima se temelje
Top 5 filmova koji su bolji od knjige na kojima se temelje

 Filmske adaptacije knjiga najčešće pokupe najgore kritike. Najčešće, potpuno zasluženo. Dragi Leonardo, i dalje te volimo, ali ne želimo ni razgovarati o "Great Gatsbyju". Ili "Čuvarici svoje sestre". Još uvijek ne vjerujemo da je moguće tako uništiti kraj. Srećom, ovih 5 filmova nas nije razočaralo i u stvari su puno bolji od knjige na kojoj se temelje. 

"KUM" (1972.)

Nemojte nas krivo shvatiti, novela Maria Puza iz 1969. je odlična. Ali jednostavno je filmska adaptacija Francisa Forda Coppole prokleto nenadmašiva. Ne brinite, Puzo je itekako pomogao Coppoli da napiše scenarij... 

The Godfather - Official Trailer

"FORREST GUMP" (1994.)

Knjiga iz 1986. Winstona Grooma definitivno je poslužila kao odlična baza hit filmu. Ali osim naslova i imena glavnog lika, film ima totalno drugačiji entitet i potpuno smo zahvalni na tome. U knjizi, Forrest odrasta zdrav i postaje astronaut koji se sprijateljuje s čimpanzom Sue u svemiru...

Forrest Gump - Trailer

"KLUB BORACA" (1999.)

Čak je i Chuck Palahaniuk, koji je napisao knjigu 1996., rekao da je filmska adaptacija Davida Finchera kultni klasik. Više puta je pohvalio Fincherovu sposobnost da prezentira priču i stvori veze u filmu koje ni sam Palahniuk nije mogao da je moguće. Slažemo se. I aplaudiramo mu. Pogotovo za sve scene u kojima je Brad Pitt bez majice.

Fight Club Trailer - HD

"THE NOTEBOOK" (2004.)

Knjiga Nicholasa Sparksa iz 1996., o bezvremenskoj ljubavi između Noah i Allie nije baš za svakoga, ali iz kojeg god razloga, film se uvukao u srca gledatelja diljem svijeta i postao kultna romantična priča. Mi ipak mislimo da velik razlog tome leži u nevjerojatnoj kemiji između Ryana Goslinga i Rachel McAdams.

The Notebook (2004) Extended Trailer HD

"VRAG NOSI PRADU" (2006.)

Film adaptiran prema romanu Lauren Weisberger iz 2003., koji govori o njezinom radu za Annu Wintour u Vogueu, možda je najbliže savršenstvu koje ćemo ikada vidjeti na velikom platnu. Meryl Streep i Anne Hathaway kao Miranda Priestly i Andy Sachs - uloge po kojima ćemo ih zauvijek pamtiti i film koji ćemo pogledati još 100 puta za života.