Wall.hr preporuka filma: Skrivena ljubav

| Film |

Jučer je počela najznačajnija filmska utrka, ona za filmsku nagradu Oscar. Film Skrivena ljubav jedan od najboljih filmova godine, koji je ujedno prema mnogim kritičarima ponio epitet najemotivnijeg, osvojio je 4 nominacije za nagradu Oscar i to u kategorijama za najbolji film, najboljeg glumca, najbolji adaptirani scenarij i najbolju pjesmu iz filma. Nakon 3 nominacije za Zlatni globus te 4 nominacije za nagradu BAFTA, nominacije za Oscara očekivali su i kritičari i publika. Ovaj film u našim kinima igra od 1. veljače.  

Skrivena ljubav

Skrivena ljubav (Call Me By Your Name) je savršena ljubavna priča, emotivno iskustvo koje će gledatelje potpuno osvojiti. Priča je to koja nadilazi podjelu na spolove i odjekuje među filmskim fanovima širom svijeta. Ovaj, pomalo kontroverzni film ruši sve tabue što je oduševilo i kritičare i gledatelje te na Rotten Tomatoes trenutno ima zavidnih 98 posto. 

Skrivena ljubav

Film Luce Guadagnina o suncem okupanoj romansi 17-godišnjeg mladića i starijeg profesora u prekrasnom talijanskom okruženju, savršena je ljubavna priča, jedno emotivno iskustvo koje vas vodi put prekrasne Italije u magičnu atmosferu prvih ljubavi. Inteligentan, emotivan i senzibilan sa snažnom porukom koja vas prati još dugo nakon gledanja filma te s prekrasnim prizorima talijanske prirode, stvara magičnu atmosferu te na trenutke više nalikuje razglednici nego filmu. Obzirom da je radnja smještena upravo u Italiji kroz cijeli film proteže se karakteristična talijanska kultura i sva ljepota te zemlje. 

Skrivena ljubav temelji se na bestseler romanu „Call Me By Your Name“ autora Andrea Acimana koji govori o jednoj poznatoj priči ispričanoj na nevjerojatno prekrasan način.  

Skrivena ljubav

Skrivena ljubav osvaja nominacije i nagrade i to u kategorijama najboljeg filma i najbolje debitanske uloge s posebnim naglaskom na mladog Timothéa Chalameta kojemu je ovo prvi potencijalno oskarovski naslov no sigurno ne i zadnji. Timothée je trenutno najmlađi kandidat za glavnog glumca na ovogodišnjim nominacijama što ga čini i prvim kandidatom za najboljeg glumca rođenog 90-tih. Ujedno je i treći najmlađi kandidat za najboljeg glumca u povijesti Oscara što je velika stvar jer nominacije za Oscara u povijesti su češće odlazile mladim ženama nego mladim muškarcima. 

Skrivena ljubav

Nominaciju je dobila i pjesma “Mystery of Love”, izvođača Sufjana Stevensa. Stevens izvodi tzv. indie-rock a pjesme mu odišu senzibilnošću, ozbiljnošću i tugom. Stevens je poznat po pjesmama iz televizisjkh serija poput “This is Us”, “The O.C.”, “One Tree Hill“ ali i filmova “Little Miss Sunshine” i “Veronica Mars”. 

Skrivena ljubav

U filmu gledatelji se upoznaju sa 17-godišnjim Eliom (Timothée Chalamet) koji provodi ljeto veoma opušteno sa svojim roditeljima u jednom talijanskom selu. Uzbuđenje dolazi u obliku visokog, preplanulog američkog pomoćnika istraživača Olivera (Armie Hammer) koji je došao u zemlju raditi s Eliovim profesorom i ocem (Michael Stuhlbarg). U početku, Elio oprezno pozdravlja pridošlicu. Iako izmišlja sve više razloga kako bi provodio vrijeme s Oliverom, Elio ga ismijava, kao dijete obrazovanih akademika, između ostalog i njegov američki naglasak. Njihovi verbalni sukobi počinju poprimati erotsku notu, te nakon što konačno konzumiraju svoj flert – prvim poljupcem koji je istovremeno razigran i seksi – nemoguće ih je razdvojiti. Iako će kraj Oliverovog boravka u Italiji poremetiti njihov odnos, ovo je Eliova prva ljubav i, iako je njihova afera možda kratka, ono što je zatitralo u Eliovom srcu i mislima, ostat će tamo zauvijek. Film je režirao Luca Guadagnino, a u glavnim ulogama igraju Armie Hammer, Timothee Chalamet, Michael Stuhlbarg, Amira Casar i Esther Garrel. U nastavku pogledajte trailer.

Skrivena ljubav - kino najava