U kina je stigao spektakl desetljeća

| Film |

Premijera dugoočekivanog nastavka filma generacije „Avatar“, u organizaciji Blitz distribucije održana je sinoć u Cinestaru Arena IMAX Zagreb. Punokrvni blockbuster „Avatar: Put vode“ napunio je IMAX dvoranu publikom koja je nastavak redatelja Jamesa Camerona čekala dugih 13 godina. Uzvanici koji su se na premijeri prošetali po plavom tepihu su čudesni svijet vode otkrili na jedini pravi način - u raskošnom IMAX 3D formatu.

Avatar: Put vode

U ovom impresivnom kino iskustvu su sinoć uživali i brojni poznat – Dino Rogić, Robert Zuber, Nenad Korkut, Filip Han, Ivan Hilje Hiljson, Marko Bratoš, Gina Damjanović, Arsen Anton Ostojić i koji tijekom projekcije nisu skrivali oduševljenje ovim tehnološki najnaprednijim filmskim ostvarenjem velikim dijelom snimanim pod vodom. Svi su se složili kako ovaj naučnofantastični ep treba gledati isključivo na velikom platnu. Iskustvo gledanja ovog filma još je uzbudljivije s obzirom na zadivljujuće slike i uvjerljivu priču koju su Cameron i njegovi suradnici uspjeli dočarati koristeći revolucionarnu tehnologiju, nudeći gledateljima pustolovinu koja oduzima dah – kakvu nikada dosad nisu vidjeli. „Avatar: Put vode“ pokazuje pravu moć filma.

Avatar: Put vode

Sam Worthington i Zoe Saldaña ponovili su svoje uloge, glumeći Jakea Sullyja i Neytiri, sada roditelje pune ljubavi koji čine sve što mogu kako bi svoju obitelj održali na okupu. Kada ih nepredviđeni događaji istjeraju iz njihovog doma, Sullyjevi putuju preko golemog mjeseca Pandore, bježeći na teritorij pod vlašću klana Metkayina koji živi u harmoniji s okolnim oceanima. Ondje Sullyjevi moraju naučiti snalaziti se u opasnom vodenom svijetu i u neugodnoj dinamici prihvaćanja nove zajednice.

Osim Worthingtona i Saldañe, u filmu glume nominirana za Oscara® Sigourney Weaver, Stephen Lang, Cliff Curtis i dobitnica Oscara® Kate Winslet. Film također predstavlja publici talentirane mlade glumce među kojima su Britain Dalton, James Flatters, Trinity Jo-Li Bliss, Jack Champion i Bailey Bass. Scenarij su napisali James Cameron, Rick Jaffa i Amanda Silver prema priči Jamesa Camerona, Ricka Jaffe, Amande Silver, Josha Friedmana i Shanea Salerna. Cameron i Jon Landau su producenti filma, a David Valdes i Richard Baneham su izvršni producenti.

Avatar: Put vode

Avatar: Put vode“ možete pogledati u kinima u distribuciji Blitza u IMAX 3D, 4DX i REAL3D te 2D formatima a ulaznice su u prodaji na blagajnama kina ili online.