The Lion King uskoro u kinima

| Film |

Ove godine izašao je niz Disneyjevih obrada, od Dumboa do Aladdina.

Zasigurno najiščekivanija obrada, The Lion King jedina je koja ih može nadmašiti zahvaljujući fenomenalnoj postavi i briljantnom CGI-u.

Nitko drugi nego Donald Glover i Beyoncé posudit će glas Simbi i Nali, a James Earl Jones vraća se na velika platna kao Mufasa, kao što je to učinio u crtanoj verziji filma 1994. godine. Chiwetel Ejiofor pojavit će se kao Scar, Billy Eichner kao Timon, Seth Rogen kao Pumba, John Oliver kao Zazu, i John Kani kao Rafiki. Redatelj Jon Favreau (najpoznatiji po prevođenju knjige Jungle Book u 2016.) izjavio je kako je njegov san bio okupiti talentirani tim, kao što je ovaj, kako bi oživio ovu klasičnu priču.

Instagram/@disney

Fantastični trailer za film pun je nostalgije te oduzima dah. Dok je početni promo, objavljen početkom ove godine, pružio uvid u Simbino rođenje na Pride Rocku, prvi full trailer dao je mnogo detaljniji prikaz Disneyjevog klasika, uključujući glavne likove kao što su Timone, Pumba, Scar, Nala, i Zazu. Fanovi su brzo primijetili da velik dio akcije precizno oslikava nezaboravne prizore - od Simbine sićušne šape unutar Mufasinog ogromnog otiska do Simbe, Timonea i Pumbe ocrtanih na afričkom mjesecu.

Instagram/@mundodosmusicais

Hans Zimmer, legendarni skladatelj izvornog soundtracka filma, skladat će glazbu remakea. Dok će Elton John preraditi svoje skladbe za favorite kao što su "Krug života" i "Možete li osjetiti ljubav večeras". "Samo ne mogu čekati da budem kralj" i "Hakuna Matata". Šlag na torti je činjenica da je Beyoncé je snimila originalnu pjesmu koja će se u filmu izvesti po prvi put.

Kralj lavova u kinima se počinje prikazivati od 19. srpnja 2019. godine, što se podudara s 25. godišnjicom objavljivanja izvornog filma.

.
Instagram/@disney