Sofia Vergara je najplaćenija televizijska glumica

| Film |

Instagram/ @sofiavergara

Glumica Sofia Vergara je ove godine zaradila 42,5 milijuna dolara što je, prema procjenama magazina Forbes, čini najplaćenijom televizijskom glumicom.

Vergara glumi u sitcomu "Moderna obitelj", a na vrhu je sedmu godinu zaredom. Osim na TV-u, Vergara je značajnu količinu novca zaradila zahvaljujući sponzorskim ugovorima i suradnjama.

Na drugom mjestu najplaćenijih glumica je Kaley Cuoco, Penny iz serije "Teorija velikog praska", koja je ove godine zaradila 24,5 milijuna dolara. Ellen Pompeo iz serije "Uvod u anatomiju" zaradila je 23,5 milijuna dolara i zauzela je treće mjesto, a slijede je glumice Mariska Hargitay i Julie Bowen.

Prema Forbesovim podacima, Vergara je od 1. srpnja 2017. do 1. srpnja 2018. godine zaradila mnogo više novca nego Jim Parsons, Sheldon iz serije "Teorija velikog praska", koji se sa zarađenih 26,5 milijuna dolara našao na prvom mjestu najplaćenijih televizijskih glumaca.

Deset najplaćenijih televizijskih glumaca za godinu su zaradili ukupno 181 milijuna dolara, a deset najplaćenijih televizijskih glumica zaradilo je 168,5 milijuna dolara.
Glumci serija "Teorija velikog praska" i "Moderna obitelj" zauzimaju 10 od ukupno 20 mjesta na ove dvije liste.

Instagram/ @sofiavergara