Ovih dana živimo popularnu post-apokaliptičnu teen seriju Pleme s kraja 90-ih

| Film |

Svi se sjećamo razdoblja kada smo nedjeljom sjedili ispred televizora i čekali nove epizode popularne serije Pleme, ali sada nam je radnja bliža nego ikad prije.

Ovih dana sjedimo doma, gledamo televiziju, kuhamo, čitamo i radimo od doma, a sve zbog virusa koji je posebno opasan za starije ljudi. Mnogi od nas odmah su se sjetili serije koju smo gledali u djetinjstvu - Pleme. Apokaliptične scene praznih polica nagnale su nas da ponovo počnemo gledati ovu australsku post-apokaliptičnu teen seriju koja ima ipak nešto gori zaplet nego onaj koji danas živimo, i nadamo se da će tako ostati. Pleme je znanstveno-fantastična serija koja je nastala prema originalnoj ideji Raymond Thompsona, a producirana je od strane kompanije Cloud 9 Screen Entertainmenta i britanskog Channela 5 te emitirana od 1999. do 2003. godine.

Radnja je smještena u hipotetičkoj bliskoj budućnosti u kojoj su svi odrasli umrli zbog smrtonosnog virusa, a djeca su ostala sama da se brinu o sebi. Taj smrtonosni virus nije opasan za djecu do otprilike 17 godina - poznato, zar ne? Da bi preživjela, djeca se organiziraju u plemena pomažući jedni drugima. Baterije su najtraženija stvar među plemenima, a sjećamo se dobrih i manje dobrih likova - Amber, Braya, Ebony, Lexa i ekipe.

Serija je snimljena ponajviše za djecu i tinejdžere od 10 do 19 godina, ali ima fanove svih uzrasta. Serija je imala 5 sezona s po 52 polusatnih epizoda, dakle sveukupno 260 epizoda. Otkako je Pleme završilo 2003. godine, govorilo se o mogućoj 6.sezoni što je veselilo brojne fanove, ali to se ipak neće dogoditi.

Cloud 9 je napravio spin-off, The Tribe: A New Tomorrow.  Serija Pleme se dosad prikazala u preko 40 zemalja u svijetu i ima veliku bazu fanova, kod nas se emitirala na Hrt-u, do nedavno je bila dostupna na Pickboxu, a sada je možete pronaći online pa ako ste pogledali sve novije serije, vratite se na ovu iz našeg djetinjstva, ako ne zbog nostalgije, onda zbog scenarija koji trenatačno skoro pa živimo. I ne zaboravite - #ostanidoma.

 The Tribe Season 1 - Official Trailer (HD)