Oprah Winfrey i princ Harry snimaju dokumentarac o mentalnom zdravlju

| Film |

Poznata američka voditeljica Oprah Winfrey i princ Harry snimaju dokumentarac čiji je cilj ohrabriti gledatelje da pričaju o mentalnom zdravlju. Glavnu nit dokumentarca princa Harryja o mentalnom zdravlju predstavljaju njegove posjete bolnicama i centrima za liječenje, potvrdili su iz humanitarne organizacije Combat Stress.

Combat Stress pomaže vojnim veteranima koji se bore s anksioznošću, depresijom, posttraumatskim stresnim poremećajem i drugim problemima. Ova organizacija je potvrdila da sudjeluje u snimanju serijala s Oprah Winfrey, koji će biti prikazan kasnije ove godine. Meghan Markle je također uključena u produkciju ovog projekta.

Šesti u redu za prijestolje, princ Harry je nedavno otvoreno govorio o svojoj borbi za mentalno zdravlje. Tom prilikom otkrio je da mu je bilo potrebno stručno savjetovanje nakon majčine smrti.

Predstavnici Combat Stressa su potvrdili da će za potrebe serijala posjetiti bolnice i centre za liječenje u Velikoj Britaniji. Glavna zdravstvena humanitarna organizacija posjeduje tri centra za liječenje u Britaniji.

Pokrovitelj ove humanitarne organizacije je Harryjev otac, princ Charles. Prošle godine je pokrenuo fondaciju At Ease Appeal, čiji je cilj prikupiti 10 milijuna funti kako bi pomogli u financiranju liječenja mentalnog zdravlja i kako bi preoblikovali način na koji se pružaju usluge vezane za mentalno zdravlje do 2022. godine.

Kensingtonska palača je u travnju izdala priopćenje: "S uzbuđenjem želimo najaviti da će vojvoda i vojvotkinja od Sussexa i Oprah Winfrey biti partneri, autori i ekskluzivni producenti dokumentarca o mentalnom zdravlju, koji će se prikazivati na Apple TV-u sredinom ili krajem 2020. godine. Par je razvijao dokumentarac nekoliko mjeseci i jako su sretni što će ovaj važan projekt podijeliti baš na Apple TV-u".