Omiljeni božićni filmovi koje gledamo iz godinu u godinu

| Film |

Blagdani su vrijeme obiteljskog okupljanja i zajedništva, vrijeme kada je vani zima pa dosta vremena provodimo u kući, pogotovo sada zbog cijelokupne zdravstvene situacije pa ne čudi da je mnogima glavna obiteljska aktivnost zajeničko gledanje filmova. Božićni filmovi izuzetno su popularni tijekom blagdana pa se iz godinu u godinu izbacuju novi. Netflix ih sam izbaci desetak, Hallmarkovi su najpoznatiji, ali izbacuju ih i velike produkcijske kuće. Sve u svemu, blagdanskih filmova je jako puno, no neki su nam posebno prirasli srcu. Iako većina inače ne voli gledati nešto što je već gledaobezbroj puta i zna sve na pamet, kad je riječ o božićnim filmovima to nije slučaj. Istraživanja pokazuju da se iz godine u godinu i dalje jednako gledaju isti stari klasici.Mi vam donosimo listu top 10 koji su nama omiljeni i koje možemo gledati svake blagdane.

Sam u kući 1/2

Nemamo puno za reć o filmovima koje nema tko nije gledao jer oni jednostavno već simboliziraju Božić. Iako na društvenim mrežama redovito vidimo određeni postotak ljudi kojima ide na živce, činjenica je da ih većina nas može gledati iz godinu u godinu. 

Čudo u 34. ulici  

Vjerojatno najljepši blagdanski dječji film koji govori o vjeri u čaroliju Božića i Djeda Božićnjaka. Ne samo da ga možemo gledati iz godinu u godinu nego ne je preporučljivo ga pogledati barem nekoliko puta u životu. 

Zapravo ljubav

Ljubavna komedija koja se odvija u vrijeme blagdana ima poklonike diljem svijeta koji ga iz godine u godinu i 17 godina nakon premijere vjerni gledaju. 

Najluđi Božić

Iako možemo reći da je riječ o klasičnoj bezveznoj božićnoj komediji, ovaj film pogledali smo nekoliko puta u životu i uvijek nam je toplo oko srca na kraju.

Umri muški

Jedan klasični akcijski film na listi uvijek dobro dođe, nema tko ga u posljednjih 32 godine nije pogledao barem nekoliko puta i dalje nam daje osjećaj da su filmovi nekad bili bolji. 

Kako je Grinch ukrao Božić

The holiday 

Gremlini

Polar express 

Bad santa

Scrooged

The santa claus 

Christmas story

A christmas carol

Elf