Nova serija na Netflixu je savršena za kino večeri kod kuće

| Film |

Pronašli smo novu omiljenu Netflix seriju koju ćemo gledati ovog vikenda.

Nakon uspjeha serije Emily in Paris koja je namijenjena ljubiteljima mode i onima koji vole girly tematiku, mjesto najpopularnije serije na Netflixu je zauzela serija s nešto ozbiljnijom tematikom - The Queen's Gambit.

The Queen's Gambit je američka dramska televizijska mini serija nastala prema istoimenom romanu Waltera Tevisa iz 1983. godine. Potpisuju je Scott Frank i Allan Scott, a objavljena je na Netflixu 23. listopada ove godine. Ova serija je u kratkom roku stekla veliku popularnost.

Radnja prati život nadarene šahistice Beth Harmon od devete do dvadeset druge godine na njenom putu da postane najbolja na svijetu, boreći se s emocionalnim problemima i ovisnošću o drogama i alkoholu. Priča započinje sredinom 1950-ih i nastavlja se 60-ima.

Osjećaj iščekivanja uspjeha junakinje je postignut onoliko uspješno koliko i u najumješnijim japanskim (sportskim) animiranim serijama, ali to nije jedino što drži gledatelje prikovane uz ekran.

Kao što to obično biva s promatranjem genija u savladavanju prepreka i protivnika, i Beth je junakinja uz koju vrijeme leti i koju je užitak gledati. The Queen's Gambit je i estetski užitak koji nakon završetka iza sebe ostavlja osjećaj pogledanog filma radije nego sedmosatne serije pa vam ne preostaje ništa drugo nego ovaj vikend rezervirati za pogledati ovu fantastičnu seriju.