Najveći ljubavni film godine, Brooklyn u našim kinima

| Film |

Brooklyn, film snimljen po istoimenoj hit knjizi Colma Toibina i nominiran za tri Oscara dolazi u domaća kina od 3. ožujka.

Brooklyn
 

Smješten je u 1950-te, doba kad se iz Irske nemilice odlazilo trbuhom za kruhom u obećanu zemlju Ameriku. Mlada Elis se odluči odseliti u New York. Za sobom ostavlja majku i sestru te odlazi s dozom optimizma u budući život. Elis uskoro upoznaje mladića, dobiva zaposlenje i priliku za novi uspješni život. Kada joj nenadano umre sestra, ona se mora vratiti kući. Tamo će susresti novog udvarača. Hoće li joj to pokvariti planove koje je imala u Americi?

Brooklyn

Najveći ljubavni film godine, priča o upornoj djevojci i jednom vremenu kada su vrijedila drukčija pravila nego danas, Brooklyn je nominiran za tri Oscara u najvažnijim kategorijama, onoj najboljeg filma godine, najbolje glavne glumice (Saoirse Ronan) i adaptiranog scenarija. Uz izvrsne uloge Brooklyn donosi i šarmantan prikaz nekadašnje Amerike od prije 60 godina te minuciozan uvid u irsku zajednicu u njujorškom Brooklynu tih godina.

Brooklyn

Mladoj Saoirse Ronan ovo nije prva nominacija za Oscara ako se zna da je za tu nagradu bila nominirana još 2007. za ulogu u drami Okajanje.

Brooklyn