Kontroverzni redatelj Roman Polanski snimio još jedno remek djelo

| Film |

U posljednjih pet desetljeća mnogo toga pisalo se o francuskom redatelju poljskog podrijetla Romanu Polanskom. I dok je njegov redateljski rad uglavnom hvaljen i nagrađivan, privatni mu je život jedna potpuno druga priča. Ovaj kontroverzni redatelj koji već više od četrdeset godina ne smije kročiti na američko tlo zbog potencijalnog uhićenja nakon Hollywooda je svoju karijeru, poprilično uspješno, nastavio u Europi.

Filmovi koje je Polanski režirao redom su oduševljavali publiku i kritiku diljem svijeta, a svakim novim uratkom činilo se kao da Polanski podiže letvicu kvalitete sve više. Već je njegov redateljski prvijenac „Nož u vodi“ podigao obrve filmske struke, a za isti je dobio nagradu kritike na festivalu u Veneciji te bio nominiran za Oscara u kategoriji stranog filma. „Rosemaryna beba“, „Kineska četvrt“, „Stanar“, „Tessa: Čista žena“ i „Gorki mjesec“ samo su neki od filmova koje je Polanski nizao u svojoj karijeri koja je 2002. godine doživjela vrhunac s osvajanjem Oscara za režiju remek-djela „Pijanist“. Tom popisu slobodno se može pridodati i režija istinitog događaja Časnik i špijun koji nam od četvrtka, 19. ožujka stiže u kina.

Časnik i špijun napeti je triler u kojem je glavnu ulogu ostvario francuski glumac Jean Dujardin koji je 2011. godine osvojio prestižnu nagradu Oscar u kategoriji glavne muške uloge za nastup u filmu „Umjetnik“. U sporednim ulogama pridružili su mu se hvaljeni glumac Louis Garrel i Emmanuelle Seigner, inače supruga Romana Polanskog u stvarnom životu.

Uz već spomenute nagrade, važno je izdvojiti da je Časnik i špijun svakako jedan od kritički najhvaljenijih filmova godine, a na popularnoj internetskoj stranici Rotten Tomatoes publika mu je dala preko 80% pozitivnih ocjena što svakako znači da se radi o još jednom umjetničkom djelu velikog redatelja koje se nikako ne bi smjelo propustiti.

Časnik i špijun - kino najava