Portret djevojke u plamenu je savršen film za Međunarodni dan žena

| Film |

Posljednja godina minulog desetljeća svakako će ostati zapamćena po velikoj količini poprilično kvalitetnih filmova koje smo imali prilike vidjeti u domaćim kinima. Jedan od njih je i fantastična francuska ljubavna priča Portret djevojke u plamenu koja je pobrala hvalospjeve filmske kritike diljem svijeta i redovito se nalazila na top listama najboljih ostvarenja 2019. godine.

Riječ je o novom filmu Celine Sciamme, već etablirane scenaristice i redateljice koja iza sebe ima par zapaženih uradaka, ali čiji je najnoviji film uvjerljivo najuspjelije djelo u njezinoj dosadašnjoj karijeri. Upravo je za Portret djevojke u plamenu Sciamma osvojila nagradu za najbolji scenarij na prošlogodišnjem filmskom festivalu u Cannesu, a u istoj kategoriji osvojila je i prestižnu nagradu Europske filmske Akademije. Ljubavna drama Portret djevojke u plamenu u domaća kina stiže nam u četvrtak, 5. ožujka!

Radnja filma se događa u mjestu Bretanja, Francuska, 1760. godine. Slikarica Marianne dobiva zadatak napraviti vjenčani portret Héloïse, mlade djevojke koja je upravo napustila samostan. Héloïse je predodređena da se protiv svoje volje uda, a Marianne je mora naslikati bez njezinog znanja. Iz dana u dan ona ju promatra i potajno slika tijekom noći. Između dvije žene uskoro se rađa intimnost i privlačnost dok zajedno dijele Héloïseine prve i posljednje trenutke slobode, a sve dok Marianne slika portret koji će označiti kraj njihovog odnosa.

S obzirom na to da u filmu skoro i nema muškog lika, film Portret djevojke u plamenu savršena je filmska poslastica za žene koja u domaća kina stiže za vrijeme slavlja Međunarodnog dana žena čime on ujedno postaje i prvim kino izborom jer se radi o iznimno kvalitetnom ostvarenju koje će s gledateljem ostati dugo nakon izlaska iz kinodvorane.