Dugin paviljon u Danskoj

| Art |

Your Rainbow Panorama

Jedna od stvari koje volimo kod umjetnosti je da ima moć promijeniti način na koji gledamo na svijet. Ova instalacija u ARoS muzeja u gradu Aarhusu u Danskoj uistinu ima potencijala da promijeni način na koji vi vidite svijet.

Umjetnik Olafur Eliasson dizajnirao je 150 m dugu, 3 m široku, s promjerom od 52 m pistu kao trajan dodatak muzeju. Instalacija je nazvana "Your Rainbow Panorama" (Vaša dugina panorama) logično podsjeća na duginu šetnicu, a osvijetljena je reflektorima ugrađenima u pod.
U izradi projekta, umjetnik se nadao da će pomaknuti granicu između onoga što je umjetnost i što je dio samog muzeja. Sam je izjavio:
"Dugina panorama ulazi u dijalog s postojećom arhitekturom i pojačava ono što je osigurano unaprijed, tj. pogled na grad. Stvorio sam prostor koji virtualno briše granice između unutarnjeg i vanjskog , gdje posjetitelji nisu sigurni da li su zakoračili u dio muzeja. Ta nesigurnost prilično je važno za mene, jer potiče ljude da misle i osjećaju izvan granica unutar kojih su se navikli kretati."
Ova instalacija usitinu je pogled kroz ružičaste naočale!