Dubrovačka noć za pamćenje uz Olivera Dragojevića i Stjepana Hausera

| Art |

Kišne nepogodne pogodile su velik dio Hrvatske tako da i je Dubrovnik cijelo jutro „plivao“ zbog kiše. Procjene organizatora oko premještanja koncerta pokazale su se ispravnima. Nevrijeme se spremalo još u popodnevnim satima, a kao savršeno tempiran program, pljuštalo je od 20.40 kad je počeo koncert, da bi prestalo točno po završetku koncerta – u 22.40.

Oliver Dragojević i Stjepan Hauser

Dan prije mnogi nisu krili nezadovoljstvo radi prebacivanja koncerta s otočića Lokrum u zatvoren prostor, no samim ulaskom u dvoranu publika je osjetila trud organizatora da se vizualnim efektima fokus stavi na predivnu glazbu koja ih je tu večer čekala. Kada je koncert počeo, strah publike od zatvorenog prostora nestao je i po reakcijama nakon koncerta bilo je vidljivo da će ovu večer Dubrovnik još dugo pamtiti.

Bio je ovo predivan susret dvojice vrhunskih glazbenika koji je okupio obožavatelje Olivera i Stjepana iz Dubrovnika, no i Bejruta, Švedske, Njemačke, Slovačke, Amerike, Slovenije, Austrije, Japana...koji su tu večer disali, ili bolje reći, pjevali kao jedno.

Oliver Dragojević i Stjepan Hauser

Koncert koji je zbog kiše premješten u dvoranu Gospino polje, oduševio je preko 1300 posjetitelja koji su Olivera Dragojevića i Stjepana Hausera ispratili s čak tri bisa. Koncert je trajao puna dva sata, izveli su setlistu koja se spontano „događala“ na sceni uslijed fantastičnog britkog humora kojim je Oliver začinio koncert. Publika je već na prve stihove Skalinade i zvuka Hauserovog violončela, počela pjevati uglas... pjesme su dolazile na repertoar bez unaprijed pripremljenog redoslijeda, ovisno kako je atmosfera dirigirala, a kako je sam Oliver rekao: dodirom tipke i žice sve se zna.

Oliver Dragojević i Stjepan Hauser

Koncert je bio predivan, Oliver i Stjepan još su jednom potvrdili svoj status vrhunskih glazbenika, a sve prisutne je oduševila i audio - vizualna produkcija za koju je bila zadužena tvrtka Eldra.