Dolazi nam novo izdanje Harry Pottera kao trač knjiga

| Art |

J.K.Rowling
J.K.Rowling

J.K. Rowling ima novu kratku priču o čarobnjaku koji je osvojio svijet, Harry Pottera. Nova priča napisana je formom trač kolumne poznate spisateljice Rite Skeeter koja je svojim oštrim perima izazvala mnoge nelagode junacima ovog serijala. 

Harry Potter sada posjećuje Quidditch World Cup sa svojom obitelji kao i Ron i Hermiona. Nalazi se u ranim tridesetima i kao i svaki muškarac, dobio je i par sijedih koji ga čine još više seksi.

Cijela priča moći će se pročitati na stranicama Pottermore [registracija obavezna]. Harry Potter je serijal od sedam romana koji opisuju avanture mladog čarobnjaka Harryja Pottera i njegovih najboljih prijatelja Rona Weasleyja i Hermione Granger, učenika Škole vještičarenja i čarobnjaštva Hogwarts. Okosnica radnje romana je Harryjev sukob sa zlim čarobnjakom Lordom Voldemortom, čiji je cilj osvojiti čarobnjački svijet, pokoriti bezjake (ne-magične ljude) te uništiti sve one koji mu stoje na putu. 

Od izlaska prvog romana, Harry Potter i Kamen mudraca, 30. lipnja 1997., knjige su stekle veliku popularnost, pohvale kritike i komercijalni uspjeh. Serijal je doživio i kritike zbog sve naglašenijih mračnih tonova u priči. Prema stanju iz lipnja 2011. prodano je oko 450 milijuna primjeraka romana koji su prevedeni na 67 jezika. Usto, sa svakom od četiri posljednje knjige u serijalu srušen je rekord najbrže prodavane knjige u povijesti.