Dizajn novog Heathrow terminala

| Art |

Novi Heathrow terminal 2

U tijeku je redizajn Terminala 2 jedne od najpoznatijih zračnih luka na svijetu, Heathrow u Londonu. Središnji dio terminala bi trebala biti spektakularna skulptura britanskog umjetnika Richard Wilsona. ‘Slipstream’, izložak koji će predstavljati identitet ove zračne luke biti će otkriven 2014. godine kada je planiran završetak redizajna.  Skulptura je zamišljena kao trag od leta avionom, a trebala bi prenijeti uzbuđenje „air showa“. Naglasak je na pokretu, okretu i zaokretima aviona ulovljenim u sekundi kao fotografskim aparatom. Umjetnik je na ovom projekt od svojih prvih skica surađivao sa inžinjerima iz Price & Myers i specijalistima za modeliranje kako b svoje zamisli preveo u 3D stvarnost.

S drvenim okvirom te dijelovima od šperploče, vanjski dio biti će obložen aluminijem kako bi skulpturi dao ekskluzivan izgled te je uklopio u arhitekturu terminala. Ova ogromna skulptura, visiti će 20 metara iznad zemlje u središnjem atriju terminala, prostirati će se 70 metara u duljinu, a težiti će 77 tona i biti će najdulji eksponat bilo kojeg stalnog postava u Europi, a vrlo vjerojatno će je i vidjeti  najveći broj ljudi.

John Holland‐Kaye, direktor Heathrow zračne luke za „Slipstream“ je rekao da predstavlja "ikonsko umjetničko djelo koje će oživjeti glamur i uzbuđenje putovanja avionom to u srcu glamuroznog i uzbudljivog novog  Heathrowa."

Inače, cijena ovog novog terminala je 2.5 milijardi funti.