Dean Sinovčić u Cannesu razgovarao s Marion Cotillard i Channing Tatumom

| Art |

Dean Sinovčić u Cannesu s Marion Cotillard
Dean Sinovčić u Cannesu s Marion Cotillard

Vjerojatno najveće zvijezde drugog dijela festivala u Cannesu su Channing Tatum i Ryan Gosling. Obojica ljepotani, obojica meta ženskih zavodljivih pogleda, prvi u braku i odnedavno otac, drugi u vezi s glumicom Evom Mendes. Prvoga sam intervjuirao u hotelu Carlton u Cannesu i za ne vjerovati je koliko je ugodan sugovornik. Kao što smo već spominjali, u Cannesu je zbog novog filma „Foxcatcher“ u kojem ne glumi nikakvog ljepotana ni akcijskog junaka već hrvača, a producenti se nadaju da bi taj film mogao kandidirati za Oscara. Tatum se na intervjuu pojavio u bež odijelu i bijeloj košulji, potpuno ležeran, zadovoljan ulogom i filmom, tako da mu nije smetalo ni poneko pitanje iz privatnog života te je priznao kako mu se život promijenio u potpunosti otkako je otac. Kaže, najvažnija stvar na svijetu je njegovo dijete, tek onda glumački posao.

Ryan Gosling je došao u Cannes kako bi promovirao svoj prvi redateljski uradak „Lost River“ u kojem Christina Hendrix (ona crvenokosa voluptuozna glumica iz serije „Momci s Madisona“) glumi glavnu ulogu, a u sporednoj se pojavljuje Eva Mendes. Hendrix glumi samohranu majku dvoje djece kojoj zbog tromjesečnog neplaćanja rate za kredit prijeti gubitak kuće, a bankovni činovnik zainteresiran je za seks u zamjenu za rješavanje tog problema. Uz to, stariji sin je na meti lokalnog nasilnika koji ga želi ubiti. Naoko običan film, ali ono što je Gosling napravio sve je samo ne običan film. Atmosferom i stilom Gosling imitira filmove Davida Lyncha, poglavito njegov "Plavi baršun“, ali sve je to samo imitacija i ne mnogo više. Gosling je na premijeru filma došao s Christinom Hendrix čija je crna haljina i bujne obline zapanjila gledatelje u dvorani Debussy u Cannesu.

Da sve ne bi ostalo na muškarcima, otišao sam u srijedu intervjuirati Marion Cotillard, 38-godišnju francusku glumicu koja je 2007. godine osvojila Oscara za ulogu u filmu „La vie en Rose“ i od tada je najtraženija francuska glumica. U Cannesu promovira novi film „Dvije noći, jedan dan“ belgijske braće Dardenne i prema ocjenama kritičara film je favorit za neku od ovogodišnjih nagrada. Cotillard je bila predivna na intervjuu, možda i zato što mi je rekla da je njezin omiljeni redatelj Južnokoreanac Park Chan-Wok, a kada sam joj rekao da je njegov film „Oldboy“ za mene remek djelo filmske umjetnosti, odmah se složila sa mnom i sve je dalje teklo lagano, poput najboljih francuskih vina. 

A ako vas zanima tko je favorit za nagrade, još uvijek najbolje kotira film „Mr. Turner“ britanskog redatelja Mikea Leigha.