Dean Sinovčić ekskluzivno iz Cannesa: Jelena Veljača osvojila šampanjac!

| Art |

Jelena Veljača, Cannes, crveni tepih

Kao i svake godine, Chivas je partner filmskog festivala u Cannesu, a Chivas Hrvatska već godinama šalje na festival osobe koje nešto znače u hrvatskoj filmskoj industriji. Ove godine Chivas Hrvatska je na 24 najluđa sata u životu poslala Jelenu Veljaču. Ono što je u nedjelju navečer bio vrhunac njezinog boravka u Cannesu bio je odlazak na premijeru filma „The Homesman“ koji je režirao Tommy Lee Jones, a glavne uloge glume Jones i Hillary Swank. Jelena Veljača zablistala je u haljini Roberta Severa, a prije toga su se za njezinu šminku i frizuru pobrinuli profesionalci koji su je uređivali u hotelu Martinez gdje je bila i smještena. Veljača je bila oduševljena i filmom kao i glavnim glumcima i autorima filma, a najzabavniji trenutak zbio se kada je Hillary Swank na crvenom tepihu odlučila napraviti selfie s Tommy Lee Jonesom.

Nakon premijere, Jelena Veljača bila je gošća na svečanoj večeri u restoranu  „Plage d'or“ gdje su se posebno srpremljena jela sljubljivala, ne sa vinom, već s posebno spremljenim koktelima na bazi Chivasa. Tijekom večere Jelena je svojim šarmom oduševila Maxa Warnera, glavnog brand ambasadora Chivasa, koji joj je odlučio pokloniti bocu šampanjca koji on proizvodi u limitiranom broju.

Jelena Veljača, Cannes, crveni tepih
Jelena Veljača, Cannes, crveni tepih

Cannes je tijekom vikenda povezao filmove s glavnim svjetskim događajem. Ne, to nije briga za poplavljene u Hrvatskoj, BiH i Srbiji, već je to briga za otete nigerijske djevojčice. Brojni glumci su, hodajući crvenim tepihom, držali papir na kojem je pisalo Bring Back Our Girls, a naročito je to bilo atraktivno kada su taj papir podigli zvijezde filma „Plaćenici 3“ Harrison Ford, Wesley Snipes, Sylvester Stallone, Mel Gibson i ostali. Viggo Mortensen, koji ne glumi u tom filmu, je odlučio biti drugačiji od svih. On je nosio natpis na papiru „Queremos la Copa“ odnosno „Hoćemo kup“. Ne radi se o Ligi prvaka, Mortensen je fanatični navijač argentinske momčadi San Lorenzo i time je poručio kako želi da osvoje Copa Libertadores, južnoamerički ekvivalent Lige prvaka. I ne samo, to, kada se tijekom dana pojavio na photocallu, mahao je zastavom svog omiljenog kluba.

Da ne bi bilo zabune, žene su dominirale Cannesom. Ostajete bez daha kada na crvenom tepihu vidite Salmu Hayek, Monicu Bellucci, Jessicu Chastain i brojne druge glumice. Sve one promoviraju u Cannesu svoje nove filmove, a noćima tulumare na partyjima. Partyji su sve luđi i luđi, osobno sam sinoć bio na partyju za film „Rover“ s Robertom Pattisonom i Guyom Pearceom u glavnim ulogama, a party se održao u novootvorenom klubu „Silencio“. Oba glavna glumca došla su na party, a reakcije žena na njih dvojicu bile su urnebesne. Što se tiče glazbe, glavni klub u Cannesu ove je godine Gotha, gdje je sinoć nastupao Busta Rhymes kojem se na bini u jednom trenutku pridružio Justin Bieber, a sve je to pratila Paris Hilton. Noćnom ludilu u Cannesu nema kraja...