Danska umjetnica izrađuje cvjetne aranžmane od papira

| Art |

 

Umjetnica Marianne Eriksen-Scott Hansen postala je majstor u izradi velikih cvjetnih aranžmana od papira, a čak je i Karl Lagerfeld bio njen redovan klijent.

Njene zadivljujuće kreacije često su napravljene od nekoliko tisuća papirnih maramica. Ona potpuno razumije ljudsku potrebu za lijepim stvarima i zato se trudi stvoriti ih svojim cvjetnim aranžmanima.

“Kao što su nam potrebni hrana i odjeća, tako nam je potrebna i ljepota. Odlučila sam dio ljepote koju nosim u sebi, podijeliti s drugima.”- otkrila je Marianne.

Papirno cvijeće predstavlja Mariannin posao posljednjih pet godina. Tijekom tog razdoblja, radila je s poznatim dizajnerima poput Karla Lagerfelda i Viktora & Rolfa. Svoje komade izlagala je u Hempels Glas Museum, Voergaard Castle i Copenhagen Contemporary.

Ova umjetnica voli stvarati papirne komade koji su joj dostupni. Ne voli sama bojati papir jer joj to nije zanimljivo. Važno je da od dostupnog materijala napravi prelijepe komade i bukete. Buketi nisu krhki i ako padnu, neće se raspasti. To je osigurano velikim brojem slojeva od kojeg je svaki detalj napravljen. Ona od krhkog materijala stvara nešto snažno, a skromni materijal pretvara u luksuzne predmete.