Danas slušamo "Pokoru" Big Rocka

| Art |

Zagrebački rock bend Big Rock predstavio je videospot za svoju novu pjesmu, snažnu ljubavnu baladu "Pokora"! Glazbu za "Pokoru" još je kao 16-godišnjak i zaljubljenik u rock glazbu, napravio, danas vrhunski, zagrebački gitarist Ivan Špeljak. Ipak, spletom okolnosti, pjesma je realizirana tek sada, 22 godine kasnije i evocira slavna vremena rock glazbe koja su obilježila Špeljkovu mladost.
 
Tekst pjesme napisao je Davor Keranović, a Špeljak je bio zadužen i za mix i mastering u Monitor Studiju u Zagrebu. Redatelj videospota Dario Godić, "Pokoru" je smjestio u zagrebačku crkvu Svetih Anđela, a u ulozi para koji je oživio ovu ljubavnu priču, pojavili su se Tea Harapin i Zvonimir Pranjić. Spot je sniman na lokacijama oko i unutar zagrebačkog Glavnog kolodvora.
 
Big Rock je autorski bend zagrebačkog gitarista Ivana Špeljaka Jitza, nastao 2002. od članova heavy metal benda Undercode. U to vrijeme Big Rock bio je Black Sabbath / Ozzy Osbourne Tribute band, no uskoro počinju stvarati i autorske pjesme. Bend trenutno čine Ivan Špeljak i pjevač Dino Purić, a kao počasni članovi na nastupima im se pridružuju basist Dario Sabo i bubnjar Davor Keranović.
 
Osim njih, u stvaranju pjesme "Pokora" sudjelovali su saksofonist Vanja Ileković, Marko Karačić na bas gitari i kao prateći vokalist te Taher Sanuri i Mladen Rakas koji su otpjevali prateće vokale.