Danas slušamo "Divljakuša", novi hit grupe LET3

| Art |

Nakon što smo najavili snimanje provokativnog spota za novi singl Leta 3, sada napokon imamo priliku pogledati novo remek djelo kontraverznih riječkih rockera!

''Divljakuša'' je prvi singl kojim Let 3 daju uvid u svoj rad na novom materijalu.

Lako pamtljivi refren odmah ulazi u uho i dokazuje da su Riječani zaista bili u kreativnom zamahu kada su stvarali novi album, budući da ovaj glazbeni broj već sada može stati uz bok klasicima sa njihovih prethodnih 9 albuma iz 26 godina duge glazbene karijere.

Videospot se snimao pod pokroviteljstvom Beck'sa u dijelu retrospektivne izložbe međunarodno poznate umjetnice Vlaste Delimar, a Mrle je objasnio kako su LET 3 i Vlasta Delimar kliknuli na prvu:

- Naša suradnja s legendarnom Vlastom Delimar leži u našem jednakom senzibilitetu prema umjetnosti i performansu, što nas je i dovelo do zajedničke suradnje. Vlastina izložba savršeno se uklopila u scenografiju za novi spot, a ono što je nedostajalo - mi smo doveli. A to su bile ovce, i to njih čak šesnaest. Evo idealnog spoja popularne kulture i suvremene umetnosti!

Uz hedonističke slike koje prevladavaju u Divljakuši, ritam sekcija jednostavno izvlači iz dubine poriv za divljačkim skakanjem na nekim budućimkoncertima, dok Prlja svoju Divljakušu časti epitetima poput divlji ris, gmazulja divljeg roda, šumska divlja kupina, divlja ruža, muhara...