Čudesne keramičke skulpture u režiji Johnsona Tsanga

| Art |

predivni radovi Johnsona Tsanga

Ako ste ikad vidjeli ove fantastične  skulpture i pitali se tko je njihov autor otkrivamo vam i taj misterij. Riječ je o Johnsonu Tsangu, kiparu iz Hong Konga čija je uža specijalnost izrada skulptura od keramike te nehrđajućeg čelika. Njegovo zasigurno najpoznatije djelo koje je prije nekoliko godina bilo pravi internetski hit je "Coffee Kiss" koje izgleda kao da je napravljeno od prolivene kave.

predivni radovi Johnsona Tsanga
"Coffee kiss", rad kipara Johnson Tsanga

Njegovi radovi prožeti su uglavnom realističnim kiparskim tehnikama u kombinaciji s nadrealističkom maštom, a dva glavna elementa koja koristi u svojim kreativnim temama su „ljudska bića“ u kombinaciji sa „stvarima“. Tsangova manipulacija nehrđajućeg čelika i porculana zadivljujuća je jer svojim djelima razvodnjuje inače očitu granicu apstraktne i figurativne umjetnosti. Najviše se voli poigravati formom tekućine i ljudskih lica iz koje stvara zaista fascinantna djela.

U zadnjih dvadeset godina Tsang je za svoj rad osvojio mnoge nagrade, a njegova su djela izložena u Hong Kongu, Tajvanu, Koreji, Španjolskoj i Švicarskoj, a postižu i vrlo visoku cijenu kod kolekcionara diljem svijeta koji ga izuzetno cijene. Bacite pogled na našu galeriju i upoznajte ovog sve popularnijeg hongkonškog umjetnika , sigurni smo da će vas oduševiti!