Cijenjeni Asim Kurjak predstavio 100. knjigu

| Art |

Sinoć je u prepunoj dvorani Muzeja Mimara predstavljena 100.knjiga prof.dr.sc.Asima Kurjaka "Prvi koraci roditeljstva" u izdanju Medicinske zaklade. Osim navedenog naslova predstavljene su i znanstvene monografije i sveučilišni udžbenici objavljeni na čak 12 svjetskih jezika koji obrađuju područja perinatalne medicine i ultrazvučne dijagnostike u čemu je autor priznato međunarodno ime. Prof.dr.sc. Kurjak jedan je od najproduktivnijih hrvatskih znanstvenika, čelnik uglednih svjetskih znanstvenih asocijacija i jedan od najcjenjenijih Hrvata u inozemstvu.

Promociju je vodio akademik Vlatko Silobrčić, a tu su bili i brojni istaknuti govornici: prof.dr.sc. Erich Saling iz Berlina, osnivač perinatalne medicine i predsjednik Svjetske akademije iz toga područja koje skrbi o budućim majkama i njihovoj nerođenoj i novorođenoj djeci, prof.dr.sc. Ivo Banović, profesor emeritus, prof. Anđa Raič, direktorica Medicinske naklade Zagreb, prof.dr.sc. Velimir Srića s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, prof.dr.sc. Milan Stanojević s Dubrovnik International Universitya, akademik Ivo Šlaus, predsjednik Svjetske akademije umjetnosti i znanosti, prof.dr.sc. Radu Vladareanu, predstojnik klinike Sveučilišta u Bukureštu, a putem video linka okupljenima se obratio i prof.Frank Chervenak s Cornell Universitya iz New Yorka.

Milana Vlaović i Ana Kurjak

Nakon službenog dijela programa, nastupili su svjetski poznati glazbenici Giorgio Surian (bas-bariton), Martina Zadro (sopran) i Lana Bradić (glasovir) s bogatim programom opernih arija i dueta.

Dugogodišnji rad i uspjeh prof.dr.sc.Kurjaka došli su pozdraviti i podržati brojni uglednici i poznati Hrvati na čelu s gradonačelnikom Milanom Bandićem pa smo tako među okupljenima vidjeli sociologa Slavena Leticu, političara Miomira Žužula, diplomata Budimira Lončara, novinarsko - politički par Branku i Zvonimira Šeparović, odvjetnika Silvija Degena, akademske slikare Duška Šibla i Tonia Zaninovića, baletnu prvakinju Almiru Osmanović, redatelja Joška Juvančića, voditeljicu Sonju Šarunić, spisateljicu Milanu Vlaović, Envera Moralića i mnoge druge.

Almira Osmanović i Toni Zaninović