Christian Louboutin obara sve rekorde

| Art |

Christian Louboutin
Christian Louboutin

London Design Museum trenutno obara sve rekorde u posjetama zahvaljujući retrospektivnoj izložbi Christian Louboutina. Od kada je otvorena, 1. svibnja, ova izložba privukla je preko 38,000 posjetitelja, što je u prosjeku oko 910 posjetitelja dnevno što je najveći broj u povijesti ovog malenog muzeja.

Glavna instalacija prve Louboutinove retrospektive koja slavi dvadeset godina njegova rada i ikonskih crvenih potplata koje su mračna tajna želje svake žene je hologramska 3D verzija Dite Von Teese koja je Loubotinova muza i koja snjime surađivala na nekoliko projekata. Kao svaki Parižanin Louboutin obožava cabaret pa je i izložba u potpunosti u njegovom stilu.

Povodom svoje izložbe izjavio je kako mu je užitak vidjeti svu njegovu „djecu“ na jednom mjestu u isto vrijeme te kako to sve za njega nije samo kolekcija cipela već kolekcija suvenira, uspomena, emocija, sretnih, ali i rijetko tužnih trenutaka.

Zbog velikog interesa za izložbu i ogromne potražnje za kartama, muzej je najavio da će izložba biti otvorena do 21:45 h 27., 29. i 30. lipnja te do 20h zadnjeg dana izložbe 1. srpnja.

Donna Loveday, kustosica izložbe izjavila je kako je „oduševljena“ odazivom te da je očito kako su Christian Louboutin cipele sa svojim prepoznatljivim sjajnim, crvenim potplatama postale veoma važan dio modne svakodnevnice. Mi samo možemo dodati kako je neupitno kako su Louboutin cipele postale i puno više no dijelom modne svakodnevnice, postale su najpopularnije cipele na svijetu koju osim stila odaju i društveni status.