Bundeve za Halloween kao prava umjetnička djela

| Art |

Uskoro se bliži Halloween i nadamo se da se spremate za rezbarenje svoje bundeve koja će krasiti vaš dom. Iako američki običaj i blagdan, zanimljiv je i veseo pa nema razloga da ga ne prigrlimo, barem onoliko koliko nama paše. Vrlo vjerojatno niste jako vični u rezbarenju bundeva no kada zamislite koje i kakvo lice želite, sve je lako.

Izrezbarene Halloween bundeve by Ray Villafane

Kako bi se inspirirali na vrijeme, predstavljamo vam pravog stručnjaka za rezbarenje bundeva, Raya Villafanea čija je veza s ovim povrtnicama počela u ranoj dobi. Rayovi roditelji nisu imali novaca da kupe igračke, stoga ih je on sam naučio rezbariti iz drva. Kako su vremena bivala sve gora, više ni drvo nije bilo opcija kao glavni materijal za njegove igračke pa se okrenuo bundevama kojih je imao na pretek jer su njegovi roditelji bili farmeri. S obzirom na to da su njegove igračke trunule u roku tjedan dana, Ray je stalno osmišljavao nove.

Izrezbarene Halloween bundeve by Ray Villafane

Od tada je prošlo mnogo godina i Ray je diplomirao na fakultetu vizualnih umjetnosti u New Yorku. Unatoč svim skulpturama koje je napravio, javnost se najviše zainteresirala za njegove skulpture od bundeva. Zbog svog neobičnog posla gostovao je u svim važnijim TV showovima, a prije dvije godine pozvan je da za Halloween rezbari bundeve za Bijelu kuću.

Uživajte u ovoj fenomenalnoj galeriji i nemojte se deprimirati što za Halloween nećete imati ovakve bundeve, uskoro ćemo vam donijeti primjere onih jednostavnijih kao i cijelu proceduru rezbarenja!