Brojni poznati na otvorenju Cinestar dječjeg festivala

| Art |

Jučer je u CineStaru u zagrebačkom Avenue Mallu svečano otvoren drugi po redu Dječji festival. Tom prilikom je održana i premijera  filma 'Pan: Putovanje u Nigdjezemsku'.  Film od producenta filmova o Harryju Potteru prikovao je za kino sjedala brojne poznate koji su na obiteljsko druženje doveli svoje mališane. Otvorenje festivala kao i premijeru filma nisu propustili Sandra Bagarić, Tarik Filipović, Branka Krstulović,  Marijana Mikulić, Jelena Perčin,  Daniela Trbović, Iva Šulentić, Goran Grgić, Jasna Palić Picukarić, Gorana Marin, Anamarija Vrdoljak, Aleksandra Mindoljević, Ana Miščević, Ines Preindl, Siniša Kovačić, Zoran Pribičević, Uršula Tolj, Bojan Jambrošić, Robert Bošković, Đurđica Vorkapić, Mario Miše te mnogi drugi.

Sandra Bagarić i Tarik Filipović
Sandra Bagarić i Tarik Filipović

Na otvorenju, mališani su se zabavili uz edukativne i kreativne radionice CineStar partnera, kao i glavnog sponzora festivala Lino Podravka. Osim tih radionica, održane su i zabavne  Jana Ice Tea Spužva Bob Skockani i Jana Junior nagradne igre. Na programu za vrijeme trajanja cijelog Dječjeg festivala svi posjetitelji mogu pogledati sljedeće filmove za samo 20 kuna: 'Pan:Putovanje u Nigdjezemsku', 'Ups! Noa je otišao', 'Mune:Čuvar mjeseca', 'Albert,' 'Blinky Bill: Neustrašiva koala', 'Malci', 'Mali zmaj' te mnogi drugi. Dječji festival će se osim u CineStaru u zagrebačkom Avenue Mallu paralelno održavati u ostalim CineStar kinima u Hrvatskoj i BIH sve do 12. listopada.

Branka Krstulović na Cinestar dječjem festivalu
Branka Krstulović na Cinestar dječjem festivalu

Dio programa je realiziran u suradnji s UNICEF-om, a Hrabri telefon i kampanja Dislajkam mržnju podržali su festival, kao i njihovi promotori Iva Šulentić  i Danijela Trbović. Publika će za vrijeme Dječjeg festivala moći birati najbolji film putem on line upitnika na www.blitz-cinestar.hr , prilikom čega će najsretniji glasač osvojiti Loyalty karticu CineStara s 10 gratis kino ulaznica. Najbolji film festivala izabrat će i stručni dječji žiri u sastavu od tri člana: Jan Pentek, Helena Beljan i Fran Tot.