Branko Đurić svira na Weekend Media Festivalu

| Art |

Branko Đurić Đuro
Branko Đurić Đuro

Zabavni dio Weekend Media Festivala oduvijek je svojim zanimljivim sadržajem bio „festival unutar festivala“, što će se čini se, ponoviti i ove godine. Posljednju večer festivala, u subotu, 22. rujna od 21 sat do ponoći veliki će party imati Comedy Central Extra uz nastup legendarne sarajevske rock skupine Bombaj štampa.

Bombaj Štampa osnovana je 1982. u Sarajevu čija rock scena 80-ih je bila jedna od najjačih na Balkanu. Predvođeni Nedimom Babovićem i Brankom Đurićem Đurom, jednim od najpoznatijih glumaca i najprepoznatljivijih vokala ovih prostora, grupa je u devet godina rada objavila dva albuma na kojima su se našli megahitovi “Mali motorin”, “Mrak i ja”, “Bolje letim sam”, “Otvorena pjesma Đorđu B.” i punokrvna rokenrol bomba “Trese, lupa, udara”. Velika popularnost benda poklopila se s još većom popularnosti “Top liste nadrealista” čiji je Đuro bio idejni pokretač i autor, pa je Bombaj Štampa nastupala po cijeloj bivšoj Jugoslaviji. Početkom rata prestaju s radom, pa se nakon duge pauze ponovo okupljaju 2010. i snimaju svoj treći album “Neka DJ odmah dole CJ” koji je uključivao hitove “Nedim” i “Vriska”. Sve njih, začinjene specifičnim sarajevskim smislom za humor grupa će odsvirati na još jednoj zabavi koja će se prepričavati tjednima.

Najpopularniji svjetski humoristični kanal Comedy Central Extra počeo se konačno emitirati u našoj regiji. Ovaj program donosi niz svjetski poznatih emisija, od stand-upa i skečeva, satire i animacije, do skrivene kamere i klasičnih humorističkih serija. Zvjezdanu postavu Comedu Centrala čini legendarna animirana serija South Park, nagrađivana news serija, The Daily Show with Jon Stewart, urnebesna celebrity emisija Comedy Roast with Charlie Sheen i ogroman hit, serija Workaholics i mnoge druge.

“Drago nam je da sviramo na partyju Comedy Centrala u Rovinju. U pitanju je tv program koji je globalni fenomen već niz godina i iz čije produkcije su izašli veliki projekti”, izjavio je povodom nastupa u Rovinju frontman Bombaj Štampe Branko Đurić Đuro.