Mala knjiga za velike promjene u mentalnom zdravlju 

| Book |

CupOfTherapy globalno je priznati fenomen koji rastvara izazovne teme današnjice, sve s nadom poboljšanja našeg mentalnog zdravlja i dobrobiti. U svijetu kojeg ilustrira svi su mali i veliki problemi oslikani s puno nježnosti i topline. Oni nam pružaju ohrabrenje, utjehu i humor te nam pomažu da s lakoćom prođemo kroz sve s čime se svakoga dana susrećemo i sudaramo. 

Ova malena knjižica je domišljata kombinacija pisanog teksta i ilustracije koja portretira vječno aktualnu temu – naše emocije u pokušaju da balansiramo poslovni život i slobodno vrijeme. Pokušava nas podsjetiti da je normalno suočiti se s različitostima i problemima u svakodnevnom životu te da  ne smijemo zaboraviti da smo dovoljno važni baš onakvi kakvi jesmo. 

Simpatične, nesavršene i ekspresivne životinjice ilustrirane na stranicama knjiga koncepta CupOfTherapy pomažu nam da se lakše poistovjetimo s različitim sretnim, sramotnim, katkad i bolnim situacijama koje svakodnevno proživljavamo. Često nastojimo sakriti od drugih svoje životne probleme ili borbe s mentalnim zdravljem. U suočavanju s kritičkim glasom u nama često nam može pomoći doza suosjećanja i humora. Uz pomoć ovakvih dražesnih životinjica, koje prolaze kroz slične situacije kao i mi, možemo lakše prepoznati i prihvatiti vlastite slabosti. 

Prijevod na hrvatski potpisuje Ivona Širol.

Zajedno kroz sate

O autorima: 

Antti Ervasti (rođen 1975.) psiholog je specijaliziran za obiteljsku terapiju, terapiju za parove i seksualnu psihoterapiju. Drži predavanja i radionice u kojima se bavi problemima vezanima za seksualnost, poput seksualnog identiteta, odnosa i nasilja. 

Matti Pikkujämsä (rođen 1976.) nagrađivani je umjetnik i ilustrator. Poznat je po svojim portretima, kao i mnogobrojnim ilustracijama dječjih knjiga te ilustracijama za tisak. Osim toga dizajnirao je i uzorke za tekstil i porculan za marke poput Muji, Kauniste, Lapuan kankurit i Marimekko.