3 knjige o samoći koje će vam pomoći ako ste u samoizolaciji

| Book |

Ovih dana smo primorani provesti više vremena nego inače u naša četiri zida, a savršen način da brže prođe vrijeme su knjige koje ćete pročitati u jednom dahu, ali ne bilo kakve knjige, već one koja vam može pomoći da osjećaj usamljenosti počnete promatrati na pozitivniji način.

Zahvaljujući digitalnom svijetu i međusobnom razumijevanju zbog nezahvalne situacije u kojoj smo se svi našli, sada su vam na nekoliko klikova od vas dostupna brojna digitalna izdanja naslova koji su savršeno za trenutnu situaciju.

U nastavku vam donosimo 3 knjige koje će vam pomoći ako ste u samoizolaciji.

Little Fires Everywhere- Celeste Ng
Knjiga po kojoj je snimljena serija s Reese Witherspoon i Kerry Washington je još jedno ostvarenje od Celeste Ng koja se poigrava s našim predrasudama o samoći. Brzopleta i intrigantna priča o Miji Warren koja se s kćerkom doseljava u savršeno uređen američki gradić vodi do rastuće tenzije i nepovjerenja od strane susjeda.Mia, koja živi u samonametnutoj izolaciji s kćerkom Pearl, je oličenje žene koja svoju usamljenost koristi kao obrambeni mehanizam.

Lutalaštvo - Povijest hodanja - Rebeka Solnit
Kroz istraživanja o povijesti hodanja, kao navika, terapija i protest, autorica određuje što je važno za našu psihu i neophodno za dobrobit društva u 21. stoljeću.
Osvrtanjem na čin hodanja u različitim razdobljima ljudskog postojanja, Solnit gradi tezu da je hodanje kreativna aktivnost kako bismo se osjećali slobodno.

Solitude: In Pursuit of a Singular Life in a Crowded World - Michael Harris
Vjerovali ili ne, Michael Harris će nam dokazati da možemo preživjeti bez interneta. Kroz zbirku eseja koji su spoj anegdota i istraživačkih radova, autor čitatelja postepeno uvodi u paradoks našeg vremena - svi smo povezani, a osjećaj otuđenosti nikad veći.
Od priče o nastanku interneta i tehnološkog napretka koji nas tek čeka, do samonametnutih izolacija tijekom kojih se autor istinski suočava s time što znači biti sam, vjerujemo da će vas ova knjiga ozbiljno razdrmati.