Blackout proslavio 21. rođendan uz odličan rap koncert

| Art |

Blackout proslavio 21. rođendan uz odličan rap koncert
Blackout 21. Birthday Party

Uvijek rado pohodimo Blackoutove rođendane, puno emocija i lijepih sjećanja smo skupili dosad, a tako je bilo i sinoć u prostoru zagrebačkog kluba KSET. Blackout nam je ove godine u suradnji s ekipom PHAT KSET-a ugostio bostonske hip hop institucije Akrobatika, Termanologya, Edo G-a & Reksa, kojima je Zagreb bila posljednja stanica europske turneje „The EST Tour“. Jedan od najvažnijih događaja hip hop kalendarske godine koji čekamo još od redovnog datuma u 11. mjesecu, hip hop fanovi jučer su napokon dočekali, i još jednom kao i svake godine, u velikom broju pohodili. Iznimno nam je bilo drago vidjeti predstavnike riječke i vinkovačke scene u subotu u klubu, kao i hip hop fanove iz Slovenije i Bosne. Hip hop jedinstvo u KSET-u sinoć, spominjat ćemo cijelo vrijeme kroz reportažu.

Krenimo od početka, vrata su se otvorila već od 22 h, kad je počeo DJ Nodef zagrijavanje za event. Publika se polako skupljala, te je malo prije ponoći na stage izletio Tone Tuoro uz pomoć DJ Chilla kratkim nastupom od 20-tak minuta odradio warm up nastup s pjesmama “Scram Jones”, “Move Over” te “Sharp” te nastavio „nabrijavanje“ publike za goste iz Bostona.

Vrijeme između dva nastupa DJ Nodef & Tone iskoristili su za podjelu bogatog fonda nagrada koje je Blackout pripremio za kupce ulaznica. Nakon podjele nagrada, DJ Chill podiže atmosferu u klubu svojim znanjem i vještina na jedinici i dvojci, moramo odati respekt, maestralan prizor! U 01.00h na stage napokon izlaze zvijezde iz Bostona i prepuni KSET je došao na svoje.

Blackout proslavio 21. rođendan uz odličan rap koncert
Blackout 21. Birthday Party

Akrobatik je pozdravio svu okupljenu publiku i otvorio sa „Built to Last“, nakon čega mu se na stage pridružuje Reks sa svojim singlovima sa uspješnog albuma R.E.K.S „This or that“ i „Underdog“. Kroz sljedećih sat vremena izredali su se i Edo G sa “Boston”, “Hands High”, “Little Young” i prilično dobro raspoloženi Termanology s pjesmama „How We Rock“, „Stop“, „Look & Listen“, „Up Every Night“ i druge.

Jedinstvena atmosfera koja je bila tek na pola nastupa (oko 02:00h) nasilno je prekinuta od strane Policijske uprave zagrebačke. Oko 10 policajaca ispred kluba došlo je završiti i isprazniti klub kojem je radno vrijeme vikendom inače do 03 h. Uz veliko nezadovoljstvo publike, DJ Phat Phillie je obznanio da ipak moraju isprazniti klub zbog pritužbi o buci od strane stanara obližnje zgrade. Pohvalit ćemo jedinstvo publike i gostiju iz Bostona koja je uporno htjela ostati i nastaviti koncert, gdje je Reks izveo svoju pjesmu „25th hour“ acapella uz potporu publike. Veliko slavlje zaključilo se povicima potpore Blackoutu i „Fuck the police“ chantu, te iznenađenjem ekipe PHAT KSET-a koja „uranjeno“ iznijela tortu za Blackoutov 21. rođendan!

Sve u svemu, šteta zbog preranog gašenja koncerta koji svake godine okupi veliki dio scene i koji već godinama pokazuje koliko je hrvatska hip hop publika ponosna na instituciju kao što je Blackout. Jedinstvo traje od 1993. godine i trajat će svake godine i dalje, u to smo sigurni!

Blackout proslavio 21. rođendan uz odličan rap koncert
Blackout 21. Birthday Party