Avangardni kaubojski spot Ivanke Mazurkijević i Damira Martinovića Mrleta

| Art |


Mrle u spotu Nupopo, soundtrack Kauboja
Mrle u spotu Nupopo

Nakon ''Zadnjih riječi'', prvog singla sa soundtracka dugoočekivanog filma Kauboji, Ivanka i Mrle predstavljaju ''Nupopo'', neobičnu pjesmu koja obiluje jakim ritmom te electro i country elementima. Jaku vokalnu podršku pružili su im i članovi HPD ''Lipa'' iz Osijeka, amaterskog pjevačkog zbora koji je snimio efektne zborske dionice.

''Spot je totalni freestyle i zezancija jer je takva i pjesma. Stvar je totalno electro country ''šamaranje'' koje vas lupa sa svih strana. Jedine scene koje smo zbilja napisali su ove sa članovima Lipe koji su bili iznimno profesionalni i slušali sve naše zahtjeve. Ima tu svega i počašćen sam što mi je Mrle uopće dao šansu da radim spot za stvar koja mi je genijalna i siguran sam da će biti velik hit" rekao je redatelj Danijel Tipura o spotu za koji produkciju potpisuje tvrtka Kabinet, kao i za film "Kauboji".

"Nu Popo" znači ''novi pop'', nova vrsta popa. Po meni, to zvuči ovako, a 'lipaši' su bili sjajni u njegovom stvaranju. U ovom slučaju, on je i lijepa riječko-zagrebačko-osječka suradnja. Priča spota i pjesme je ukratko da ništa ne valja i sve treba promijeniti. Ja ubijam sve što nema smisla i rađa se novi smisao - Nu Popo! Novi pop koji će promijeniti svijet!", zaključio je u svom stilu Mrle.

Kao i prethodni spot, ''Nupopo'' se sastoji od dva dijela. Dio s HPD ''Lipa'' snimljen je na osječkom aerodromu dok je drugi dio spota snimljen u Zagrebu s glumcima iz filma.

Soundtrack filma ''Kauboji'' nosi desetak skladbi za koje su većinom zaslužni Ivanka i Mrle te nekoliko obrada koje u filmu izvode glumci Ivana Rushaidat, Matija Antolić i Rakan Rushaidat. Album je producirao Iztok Turk i može se pronaći u music shopovima diljem Hrvatske.


Nupopo