2Cellos u avanturi života

| Art |

2Cellos na snimanju spota

Violončelistički dvojac Luka Šulić i Stjepan Hauser, poznatiji kao 2Cellos, snimili su spot za pjesmu "Technical Difficulties" objavljenu na njihovom drugom albumu „IN2ITION“. U domu Flying Bullsa, salzburškom Hangaru-7, dvije umjetnosti – letenje i glazba – imale su priliku spojiti se u jednu. Luka i Stjepan u sklopu snimanja spota letjeli su helikopterima u pratnji pilotskog dvojca Rainera Wilkea i Mirka Flaima.

Stjepan je oduševljen letom u helikopteru i akrobacijama koje je za njega s BO 105 helikopterom izvodio Wilke, jedan od najboljih akrobatskih pilota na svijetu: „Iako se plašim letenja, osjećao sam se veoma sigurno u helikopteru i uživao u nevjerojatnim akrobacijama“, izjavio je nakon leta izjavio vidno uzbuđeni Stjepan Hauser. Luka Šulić koji se bavi paraglajdingom, imao je priliku provozati se u helikopteru Bell 47-G, s prozirnom pilotskom kabinom te je priznao kako je istinski uživao u prelijepim planinskim pejzažima oko Salzburga.

2Cellos na snimanju spota
2Cellos na snimanju spota

Vještina ruku, prstiju, marljivosti, spretnosti i brzine potrebne za čaroliju koja nastane kada ovaj virtuozni dvojac uzme gudala u ruke, vrlo je slična vještinama potrebnim za upravljanje letjelicama. Izvođenje akrobacija s helikopterom u zraku zahtijeva savršenu tehniku, spretnost te godine vježbe i iskustva kako bi nastala prava zračna bajka. Budući da su članovi Flying Bullsa bez sumnje pravi umjetnici u zraku, Luka i Stjepan zahvalili su im izvođenjem tehnički vrlo zahtjevne numere "Technical Difficulties" u Hangaru-7.