2015 Brit Music Awards: kompletna lista pobjednika

| Art |

Madonna je pala na pozornici tijekom nastupa, Kim Kardashian je napravila selfie na pozornici, a Taylor Swift, Sam Smith i Ed Sheeran odnijeli su kući kipiće Brit Awardsa. Dodjelu nagrada, kojom se nagrađuju najbolji u Britanskoj glazbi, vodio je komičarski duo Ant & Dec, a prijenos se mogao gledati live na YouTubu.

U nastavku pročitajte kompletnu listu pobjednika 2015 Brit Awardsa...

Sam Smith osvojio je 2 nagrade i to za najboljeg novog britanskog izvođača i nagradu za globalni uspjeh. Ed Sheeran je također kući otišao s 2 osvojena kipića, onim za najboljeg britanskog solo izvođača, a njegov album "X" nagrađen je kao najbolji britanski album godine.

Najboljom britanskom solo izvođačicom proglašena je Paloma Faith, dok su nagradu za najbolju britansku grupu odnijeli Royal Blood.

Britanski producent godine je Paul Epworth, najboljim videom proglašen je spot za pjesmu "You and I" grupe One Direction, a najboljim singlom "Uptown Funk" Marka Ronsona i Brune Marsa.

U kategorijama koje se tiču internacionalnih izvođača nagrađen je Pharrell Williams kao najbolji muški te Taylor Swift kao najbolji ženski izvođač (koja je u svojoj kategoriji pobijedila Beyonce, Siu i Lanu Del Rey), dok su najboljom internacionalnom grupom proglašeni Foo Fightersi.