Sve je spremno za Dreft Fashion Week Zagreb

Sarah Josipović

Novi službeni hotel DFWZ-a Double Tree Hilton jutros je ugostio dizajnere, partnere i novinare kako bi neformalnim druženjem najavili događaje vezane za nadolazeći Dreft Fashion Week Zagreb koji je u ožujku proslavio 10 godišnjicu svog postojanja. DFWZ održati će drugi tjedan, točnije revijalnim dijelom od 9. – 11. 5. tradicionalnou Hypo centru.

U ležernoj atmosferi projekt su predstavili direktorica DFWZ Sarah Josipović, voditeljica Petra Nižetić ispred Drefta, Tea Nadj Župan, direktorica marketinga Double Tree Hiltona, Dijana Đerđ direktorica marketinga Volkswagena te Gordana Sobol, ambasadorica humanitarnog projekta Europa Donna kojem se priključio i DFWZ. Sarah je kratko pozdravila sve prisutne i riječ dala Petri Nižetić koja je pak predstavila aktivnosti Drefta od kojih su najvažnije revija prošlogodišnje pobjednice Dreft Next Generation natječaja Marice Pažanin, odabir novog pobjednika Dreft Next Generationa, blogger konferencija čiji će posebni gost biti poznati street style bloger Yvan Rodic te lansiranje mobilne aplikacije za pametne telefone sa svim informacijama vezanim uz Dreft Fashion Week Zagreb. Tea Župan izrazila je svoje zadovoljstvo ulaskom u Dreft Fashion Week obitelj i pozvala sve novinare na nedjeljni brunch u OXBO Urban Bar & Grill restoran u sklopu hotela čime će službeno i završiti ovosezonski DFWZ. Dijana Đerđ sretna je što se Golf 7 konačno veže za događanje poput Dreft Fashion Weeka Zagreb s obzirom da DFWZ svojim modernim tendencijama i poticanjem mladih i kreativnih ljudi predstavlja savršenu platformu na kojoj Volkswagen želi promovirati Golf kao vozilo orijentirano budućnosti.

DFWZ dizajneri
DFWZ dizajneri

Domaći dizajneri koji će svoju viziju jeseni i zime 2013/14 predstaviti na ovosezonskom DFWZ  kratko su nam otkrili što možemo očekivati na pisti. Toni Rico, Ivana Popović, Milena Rogulj, Kristina Burja,  Ana Kujundžić, Maja Hrastinski, Ivančica Hrustić,  Mladen Grubić, Natalija Smogor, Marica Pažanin i Zjena Glamočanin domaće su dizajnerske snage dok nam s pariškog i londonskog Tjedna mode dolaze Trump in Disguise, Negarin, Henrietta Ludgate i Katrien Van Hecke.

U sklopu ovosezonskog Dreft Fashion Weeka Zagreb Ivana Popović će posebno izrađenim topovima koji će biti na prodaju dati doprinos humanitarnom projektu «Darujmo ružičasti život», a u hvalevrijednoj akciji pridružiti će joj se i poznati dizajner nakita Mladen Grubić. Gordana Sobol ispred udruge Europa Donna objasnila je koliko je važno osvijestiti javnost o raku dojke te naglasila kako ova akcija ima cilj kupnje linearnog akceleratora za intraoperativnu radioterapiju, aparata za jednokratno zračenje. Za kupnju aparata (prvog takvog aparata u Hrvatskoj) potrebno je skupiti 700.000 eura, a uz veliki broj akcija koje će se održavati tijekom 2013. godine, svi oni koji su voljni pomoći to mogu učiniti i telefonskim pozivom na broj 060 8100 i na taj način pomoći ovu hvalevrijednu akciju. 

I ove godine Dreft Fashion Week Zagreb najavio je mnogobrojne zanimljive revije, razne evente u Loungeu DFWZ-a, pretpremijeru Discoveryevog  filma „Djeveruše pod gasom“ kao početak Dreft Fashion Weeka Zagreb u utorak 7. svibnja i nezaboravne partye u popularnim hrvatskim klubovima poput Gallerya, Rooma, Hyplaze i Hemingway loungea.


Slični članci: