Poslijednje fotografije Anne Piaggi

Kada je W magazin počeo planirati specijalno izdanje posvećeno originalnim modnim ikonama povodom svoje 40. godišnjice izlaženja, tražio je pravu originalnu ikonu stila. Naravno pronašao ju je u najočitijoj modnoj ikoni koju bi mogli nazvati ne originalom već jednom, jedinom i neponovljivom, legendarnoj Anni Piaggi. Stoga je magazin poslao fotografa Tima Walkera u Milano kako bi fotografirao ekscentričnu Annu. To je bilo samo mjesec dana prije nego je ova velika modna individualka preminula u svojoj 81. godini.

Sada je magazin odlučio objaviti te fotografije, fotografije koje slave Annu Piaggi u njenom punom sjaju. Ove fotografije definitivni su podsjetnik na Annin šareni, veseli i neponovljivi stil. Walker je snimio Annu ispred bijele pozadine u njenoj vlastitoj odjeći te nam je ponovo, barem na tren oživio Annin savršen osjećaj za modu.

U članku koji je W magazin objavio uz fotografije u čast velike Anne Piaggi između ostalog Rosita Missoni, supruga Ottavia Missonija koji potječe iz Hrvatske I Annina velika prijateljica priča dogodovštinu s njihovog putovanja u Split na koje su išli s Annom. Naime Anna je inzistirala da posjeti tržnicu na kojoj je na kraju kupila dalmatinsku vjenčanicu koju je nosila odmah iduću večer što joj je, dodaje Rosita, „učinilo ovaj odmor ljepšim.“ 


Slični članci: