Hrvatska moda na hrvatskim ulicama

Poznata je problematika da nažalost sva odjeća hrvatskih dizajnera koju vidimo na pistama ne dođe do stvarnih kupaca. Radi li se o strahu od nečeg drugačijeg, skepsi prema hrvatskom ili visokoj cijeni domaćeg dizajna, nažalost nije poznato. No skupina mladih modnih entuzijasta odlučila se poigrati ovom problematikom te serijama fotografija pokazati kako hrvatski modni dizajn itekako odlično fukncionira na domaćim ulicama.

Mlada hrvatska blogerica Barbara Repe i fotograf Jure Perišić samo su neki od onih koji su se uključili u ovaj projekt mladih kojem je cilj hrvatsku modu sa piste donijeti na ulice i pokazati da je nosiva i pristupačna. 'Primadonna girl' prva je u nizu priča koje će nam Barbara predstaviti. Primadonna girl u ovoj seriji predstavlja nam haljine mladog dizajnera Aleksandra Žarevca i šešir sestara Boudoir.  

 „Ono što ovim projektom želimo pokazati je to kako hrvatska moda nije rezervirana samo za piste ili slavne osobe te da je dostupna svima. Osim toga, želimo pokazati da nije tako skupa i da naši dizajneri surađuju i sa „običnim“ ljudima te da ih se ne treba „bojati“ i rezervirano odlaziti samo u ZARU ili H&M. Najbitniji dio projekta je pokazati kako sva ta odjeća može savršeno funkcionirati na ulici u stvarnom životu i izgledati vrlo lijepo. Za prvo snimanje inspiraciju sam pronašao u špici serije Sex i Grad, te u filmu Titanic. Super je što smo uspjeli preko streetstyle fotografija namijenjenim za blog oživjeti te predivne haljine i provesti tu priču. Najbitnije je da čitatelji dobiju drukčiju percepciju na sve te komade što vjerujemo i da hoće samim time što smo to na ovaj način i prezentirali.“ izjavio je voditelj projekta i umjetnički direktor Nikola Grbin.

U svakom slučaju hvalevrijedna ideja, nadamo se da će ove fotografije barem nekome pokazati kako je dizajnerska moda vrlo pristupačna.


Slični članci: