Interijer Donassy arhitektice Vanje Ilić osvaja svijet

Interijer Donassy, otvoreni atelier arhitektice Vanje Ilić finalist je za nagradu web portala "Architizer A+ Award" u kategoriji "Commercial – Retail", a u finalu je u konkurenciji s još četiri projekta najvećih svjetskih arhitekta. Radi se o prodajnim mjestima Camper House of Shoes, Marc Jacobs Tokyo Flagship, Sugamo Shinkin Bank i  V Ave S R - Concept Store.

Projekt interijera Donassy koncipiran je kao privremeni, fleksibilni izložbeno-prodajni prostor za izlaganje radova modne dizajnerice Branke Donassy i drugih gostujućih umjetnika. Koncepcija prostora podsjeća nas na istraživanje avangardnih oblika, konstrukcije i savršenost izvedbe dizajnerice Branke Donassy.

Interijer Donassy

Interijer Donassy arhitektice Vanje Ilić do sada su publicirali svi najznačajniji inozemni web portali i magazini za arhitekturu i dizajn (Dezeen, IdolMagazin, Designboom,Wallart), a dobitnik je nagrade Bernardo Bernardi udruženja "Hrvatskih arhitekata" za najbolji interijer u 2012. kao i posebnog priznanja "Zagrebačkog Salona".

Finalisti svake od kategorija objavljeni su prije par dana, a odabrao ih je žiri koji ima više od 200 članova iz raznih područja poput arhitekture, medija, umjetnosti i građevine. Članovi žirija zvučna su imena poput Stevena Holla, Iana Schragera, Olafura Eliassona, Bjarke Ingelsa, Winy Maasa, Philipa Jodidia i Shohei Shigamatsua. Kada su u pitanju arhitektonske nagrade uobičajena je praksa da je žiri sastavljen od arhitekata koji biraju arhitekte i predstavljaju ih arhitektima. U tome pogledu se Architizerove A+ nagrade razlikuju jer nastoje najbolje svjetske projekte i dizajn predstaviti mnogo široj publici. Svečana dodjela A+ nagrada održat će se u New Yorku u svibnju kada će se, osim pobjednika u pojedinačnim kategorijama, proglasiti i dobitnici A+ Popular Choice Award nagrada.

Interijer Donassy

Architizer je od osnutka 2009. godine postao najbrže rastuća baza podataka arhitekture na internetu. Povezuje arhitekte sa potencijalnim klijentima, suradnicima i obožavateljima. Bave se organizacijom natječaja, na svome blogu objavljuju najbitnije sadržaje iz područja arhitekture iz cijelog svijeta i privlače milijunsku publiku na rasprave i dijeljenje informacija kroz društvene medije. Nagradu A+ razvili su kroz partnerstvo sa "Webby Awards", 16-godišnjom institucijom koja je razvila pojam priznanja izvrsnosti na internetu.

Za Interijer Donassy i vi možete glasati ovdje i to za A+ Popular Choice Award koje bira više od milijun korisnika i fanova stanice Architizer.


Slični članci: