Zimski kokteli koji će vas oduševiti

| Wine and dine |

Svakim novim danom otkrivamo i nove gastro senzacije. Ljudska znatiželja za novim vodi nas u stvaranje savršenih kombinacija koje zavolimo na prvu. Zimski kokteli sve su popularniji način za ugrijati se zimi, do sada smo u kuhano vino ubacivali razne rakije i slično, a sada su na scenu stupili topli zimski kokteli. Upitali smo ekipu splitskog Terminala F da nam oda recepte za ove savršene prijatelje u hladnim zimskim danima. Izvrsna kombinacija sastojaka njihova četiri koktela vrlo će nas brzo zagrijati i razveseliti.

Dani veselja i radosti karakteristični za prosinac, iz godine u godinu nude novu ponudu u adventskim danima. Ovo omiljeno mjesto Splićana, koje je ujedno i prva stanica brojnim turistima, Adventu je posvetilo posebnu pažnju.  

Apple pie izvrstan je zimski koktel koji uz zagrijani sok od jabuke sadrži i rum te cimet. Koktelski klasik Margarita ovog je puta smrznuta i kontrast je toplim zimskim pićima. Prava slatka zimska poslastica koju si svi možemo u hladne dane priuštiti je Freakshake sa svojim inačicama Chocolate brownie cookie i Strawberry coconut raffaello.

Ljubiteljima koktela zasigurno će ovaj izbor osvježiti blagdanske dane kada s radošću za svoje najbliže pripremamo posebna iznenađenja. Pri miješanju koktela treba paziti na miris i okus, boju, stvaranje nove arome, lijep izgled i atraktivnost.

Apple pie koktel 

 80ml soka od jabuke

15ml sirupa od cimeta

40ml Havana especial

Zagrijati sok od jabuke na temperaturu priblizno 60c te preliti u pripremnu času za koktele. Dodati 40ml ruma Havana Especial te 15ml cimeta u sirupu te lagano promiješati. Zatim poslužiti u Libbey čašu i ukrasiti tankim kriškama jabuke predhodno začinjenima cimetom u prahu.

Frozen Margarita

Frozen Margarita

6ml tequila silver

3ml svježeg soka od limuna

2cl triple sec

Sve sastojke ulijemo u blender, dodamo par kockica leda. Sve zajedno izblendiramo te prelijemo u margarita čašu. Ukrasiti  limete ili jabukom.

Strawberry coconut raffaello freakshake 

Freakshake

Rub čaše za milkshake uroniti u preljev od bijele čokolade, te posuti listićima kokosa. Zatim uliti pripremljenu vruću čokoladu okusa od jagode. Dodati tučeni šlag te ukrasiti Raffaello kuglicama te marshmallowom okusa jagode. Sve preliti topljenom čokoladom i uživati.

Chocolate brownie cookie freakshake

Chocolate brownie cookie

Rub čase za milkshake premazati topljenom Nutellom, te posuti listićima čokolade. Uliti pripremljenu vruću čokoladu i dopuniti preko ruba sa  tučenim šlagom. Dodati brownie biskvit, choco chips te preliti topljnom Nutellom i uživati.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Španjolski uštipci / duguljasti uštipci s cimetom i šećerom

 

 

400 g pšenično brašno, bijelo

1 prstohvat sol

1 mala žlica prašak za pecivo

400 ml voda

Preljev od čokolade ili Nutella 

Preljev od čokolade 

300 g tamna čokolada

250 ml vrhnje za kuhanje

400 ml mlijeko kravlje, punomasno

1 kom štapić cimeta

U Terminalu F se poslužuju s bijelom linoladom ili nutellom te uz Freakshakes.