Kourtney Kardashian nedavno je podijelila svoje omiljeni božićni recept za kojim je internet poludio - riječ je o zdravim keksima od đumbira bez laktoze i bez glutena. Recept je objavila na svojoj web stranici da je omiljen u svojoj obitelji.
"Gingersnaps su klasični keksi koje pravim s djecom svake godine oko Božića," napisala je Kourtney na svojoj stranici. "Prilagodila sam originalni recept kako bi bio kolačići bili bez mlijeka i glutena pa tako u njima možemo uživati tijekom blagdana i biti zdravi."
Maslac je zamijenjen s veganskim maslacem, namaz bez mlijeka obično je izrađen od kokosovog ulja, a začini kao što su kardamom, klinčić i cimet čine kolačiće posebno zdravima.
Sastojci:
- 1 šalica veganskog maslaca
- 1/2 šalice organskog bijelog šećera
- 1/2 šalice organskog smeđeg šećera
- 1/3 šalice organske melase bez glutena
- 1 domaće jaje
- 2 i 1/4 šalice brašna bez glutena
- 1 i 1/2 žličica organske sode bikarbone
- 1/2 žličice praška za pecivo
- 2 žličice organskog đumbira
- 1/2 žličice organskog klinčića
- 1/2 žličice organskog cimeta
- 1/2 žličice organskog kardamoma
- 1/2 žličice bijelog papra
- 1/2 žličice organske soli
- 1 šalica organski naribanog đumbira
- 1/2 šalice organskog bijelog šećera za valjanje
Koristeći ručni mikser, umiješajte veganski maslac i šećer dok smjesa ne postane glatka i pahuljasta. Dodajte melasu i jaja. U zasebnu zdjelu pomiješajte sve suhe sastojke osim 1/2 šalice bijelog šećera koji je rezerviran za valjanje zatim sve pomiješajte te dodajte naribani đumbir. Ostavite u hladnjaku na jedan sat. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Napravite kuglice promjera 2 i pol centimetra, uvaljajte u bijeli šećer i posložite po plehu. Pecite dok ne postanu zlatni - oko 7 do 9 minuta.