Ferrero priznao da je promijenio sastav Nutelle, sad je još malo nezdravija. Nutella po novome sadrži 8,7 posto obranog mlijeka, u odnosu na 7,5 koliko je sadržavala prije, a to je rezultiralo i nešto svjetlijom nijansom možda najpoznatijeg proizvoda talijanske kompanije Ferrero, navodi The Daily Mail.
Navodno se osim, mlijeka u prahu, povećala i količina šećera i to sa 55,9 na 56,3 posto. Mađarska agencija za sigurnost hrane optužila je pak Ferrero da se u zemljama srednje Europe prodaje manje kvalitetan i kremast proizvod nego primjerice u Austriji.
Nedavno je izbila još jedna afera s Nutellom, oko palminog ulja i otvorila je niz drugih pitanja i dovela u pitanje općenito korištenje tog ulja u drugim proizvodima. Europska agencija za sigurnost hrane istaknula je da se prilikom prerade palminog ulja iznad 200 stupnjeva Celzijevaca stvaraju kancerogeni elementi i da bi to proizvođači trebali izbjeći.