Ovaj recept zapečenog camemberta s pizza kruhom, savršen je kao snack, pogotovo kad dođu gosti. Vizualno vrlo atraktivan, ne znam što je ukusnije i finije pizza loptice (kruščići) ili pečeni camembert.
- 1 sir camembert
- 1 tijesto za pizzu /cca 70 dag/ (gotovo – kupljeno u pekari ili ga napravite sami:
1 kg brašna, ½ l vode, 3 dag germe, 1 žličica soli, 2 žlice maslinovog ulja
- Ružmarin
- Maslinovo ulje
- Krupna morska sol
- 1 češanj češnjaka
- Prstohvat chilija
Kupite gotovo tijesto za pizzu ili ga napravite sami. Ako ga radite sami, evo recepta:
Izradite germu sa malo tople vode. Stavite brašno na radnu plohu. Napravite rupu u sredini i sipajte pola vode te počnite mijesiti. Dodajte izrađenu germu u tijesto i dalje mijesite, dodajući sol i maslinovo ulje dok smjesa ne bude glatka i kompaktna. Oblikujte kuglu od tijesta, pokrijte je kuhinjskom krpom da se diže 2 sata. Dignuto tijesto ponovo nekoliko minuta mijesite.
Razrežite tijesto za pizzu na komade i svaki komad formirajte u kuglicu.
Zagrijte pećnicu na 200C. Namastite kalup, površinu camemberta razrežite nožem na rombove, stavite u sredinu kalupa, narežite češanj češnjaka na šnitice i umetnite ga u proreze, pospite krupnom solju, chilijem i pospite maslinovim uljem te oko camemberta rasporedite kuglice tijesta. Pecite u unaprijed zagrijanoj pećnici na 200C oko 15-ak minuta.
Pečene kuglice premažite maslinovim uljem i odmah servirajte.