Grickalice su nezaobilazna stavka svakog gledanja filma ili pak druženja. Svatko ima svoje omiljene grickalice, ali nama jedne od najdražih grickalica svakako je tortilla chips posebice ako ih možemo umakati u neki umak.
Većina nas kada pomisli na tortilla chip sjeti se i guacamolea odnosno umaka na bazi avokada no mi smo otkrili novi nama omiljeni umak za umakanje tortilla chipsa, a to je Pico de Gallo za koji vam, u nastavku, donosimo recept.
Recept za Pico de Gallo
- 6 rajčica
- ½ ljubičastog luka
- 3 žlice nasjeckanog korijandera
- ½ jalapeño papričice
- ½ limete
- 1 češanj češnjaka
- malo češnjaka u prahu
- malo mljevenog kima
- sol
- papar
Rajčicu, luk, korijander, jalapeño papričicu, češnjak sitno nasjeckajte i stavite u zdjelicu. Iscijedite sok limuna te ga dodajte u mješavinu povrća te začinite solju, paprom, češnjakom u prahu te mljevenim kimom.