Zaboravite na Guacamole, Pico de Gallo je naš omiljeni umak za tortilla chips

| Wine and dine |

Donosimo vam recept za Pico de Gallo

Grickalice su nezaobilazna stavka svakog gledanja filma ili pak druženja. Svatko ima svoje omiljene grickalice, ali nama jedne od najdražih grickalica svakako je tortilla chips posebice ako ih možemo umakati u neki umak.
Većina nas kada pomisli na tortilla chip sjeti se i guacamolea odnosno umaka na bazi avokada no mi smo otkrili novi nama omiljeni umak za umakanje tortilla chipsa, a to je Pico de Gallo za koji vam, u nastavku, donosimo recept.

Donosimo vam recept za Pico de Gallo

Recept za Pico de Gallo
- 6 rajčica
- ½ ljubičastog luka
- 3 žlice nasjeckanog korijandera
- ½ jalapeño papričice
- ½ limete
- 1 češanj češnjaka
- malo češnjaka u prahu
- malo mljevenog kima
- sol
- papar
Rajčicu, luk, korijander, jalapeño papričicu, češnjak sitno nasjeckajte i stavite u zdjelicu. Iscijedite sok limuna te ga dodajte u mješavinu povrća te začinite solju, paprom, češnjakom u prahu te mljevenim kimom.