
Evo, idealan nedjeljni desert: iza kraljevskog ručka, Kraljevska torta od čak tri vrste čokolade, jako fina i vizualno kad se reže lijepa. Moji klinci je obožavaju jer su kreme lagane, a zaista nije teška za napraviti, jedino se mora ohladiti i stisnuti, zato krenite da stignete...
Vrijeme pripreme: 40 minuta + hlađenje krema
Vrijeme pečenja: 10 minuta
Vrijeme hlađenja: 2 - 3 sata
Temperatura pećnice: 170C
Okrugli kalup za torte
Biskvit:
- 3 jaja
- 2 žlice šećera
- 1 žlica brašna
- 2 žlice kakaa
- ½ praška za pecivo
Krema:
- 20 dag tamne čokolade
- 20 dag mliječne čokolade
- 20 dag bijele čokolade
- 6 dl slatkog vrhnja
- čokoladni liker (ili neki dr.)
čokoladne strugotine/naribana čokolada - za ukras

Zagrijte pećnicu na 170C.
Biskvit: bjelanjke izmiksajte sa šećerom u čvrsti snijeg pa dodajte jedan po jedan žumanjak. Brašno, kakao i prašak za pecivo prosijajte u smjesu i lagano žlicom umiješajte. Smjesu sipajte u kalup namazan putrom i posipan kakaom, te pecite u zagrijanoj pećnici desetak minuta. Ohlađenoj kori odrežite vanjske rubove i poprskajte likerom razrijeđenim u nekoliko žlica vode.
Krema:svaku od čokolada otopite na pari u 2 dl vrhnja, ohladite u hladnjaku nekoliko sati i nakon toga umutite mikserom u čvrste kreme. Prvo na biskvit nanesite kremu od tamne čokolade, zatim kremu od mliječne čokolade, a na vrh kremu od bijele čokolade. Ukrasite naribanom čokoladom.