Omlet je jelo koje se vrlo brzo i lagano sprema, a omiljeno je mnogima. Omlet se može raditi na tisuću i jedan način. Samo jaja, sa šunkom, sirom, povrćem...
No mi smo nedavno otkrili novi način pripreme omleta. Radi se o španjolskom omletu koji je vrlo popularan u Španjolskoj.
Španjolski omlet radi se od jaja, luka i krumpira. Vrlo je zasitno jelo pa vam stoga neće trebati nikakav prilog. Također sprema se vrlo brzo i lagano.
Recept za Španjolski omlet (4 do 6 osoba)
- 600 grama krumpira
- 6 jaja
- 1 veliki luk
- maslac
- sol
- papar
Krumpire ogulite i očistite. Narežite na sitne kockice i posolite. Luk, također, narežite na sitne kockice i prodinstajte na maslacu. Kada se luk prodinsta u tavu dodajte krumpir te ga pržite nekih 10 minuta dok ne omekša. Jaja istucite u zdjeli te ih začinite soli i paprom. Prelijte jaja preko luka i krumpira te pecite 7 minuta s jedne strane zatim oprezno okrenite omlet na drugu stranu i pecite još 3 do 5 minuta.